ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πρώτη τριμερής συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας στη Λευκωσία

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε ανώτατο επίπεδο, αφού σε αυτή θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β

 

Πραγματοποιείται σε λίγη ώρα στη Λευκωσία η Τριμερής Συνάντηση μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας, στην οποία θα υπογραφούν διακηρύξεις μεταξύ άλλων για το Κυπριακό και το Φυσικό Αέριο.

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε ανώτατο επίπεδο, αφού σε αυτή θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β’.

Η Λευκωσία χαρακτήρισε την τριμερή ως ιστορική, καθώς πρόκειται για την πρώτη τριμερή μεταξύ των τριώνο χωρών σε επίπεδο αρχηγών κυβερνήσεων, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδης να σημειώνει ότι στόχος της Κυπριακής Κυβέρνησης είναι η ενδυνάμωση των σχέσεών της με όλα τα γειτονικά κράτη.
Από την πλευρά της η Αθήνα θεωρεί τη Σύνοδο μέρος της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που επιχειρεί να εγκαινιάσει και συνέχεια της πρωτοβουλίας για τη Σύνοδο των χωρών του Νότου και τη δημιουργία τριμερών σχημάτων Ελλάδας και Κύπρου με την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη. Από την ελληνική κυβέρνηση, μάλιστα, τονίζουν ότι η Ιορδανία είναι «χώρα-κλειδί» για την περιοχή καθώς είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες σταθερότητας.

Related Articles

Back to top button