ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόσκληση πολιτικών δυνάμεων σε διάλογο για το μέλλον της χώρας από τον Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός καλεί τα πολιτικά κόμματα για εποικοδομητικό διάλογο με στόχο την ανάπτυξη της Ελλάδας.

 

Σε άρθρο του στο ΑΠΕ σημειώνει: «…το βήμα της ΔΕΘ είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τις πολιτικές δυνάμεις να μπουν σε ένα δημιουργικό διάλογο για το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Από τη μεριά μας, ως Ελληνική Κυβέρνηση, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την αρχή».

Με αυτή τη φράση ο Αλέξςη Τσίπρας καλεί τις πολιτικές δυνάμεις σε δημιουργικό διάλογο για το μέλλον της χώρας, παρά το γεγονός ότι έως τώρα ανάλογες πρωτοβουλίες για τον εκλογικό νόμο ή άλλα κεντρικά ζητήματα, δεν κατάφεραν να φέρουν στην ίδια όχθη κυρίως τις δύο μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Κυβέρνηση και Αξιωματική αντιπολίτευση. Η επιστροφή στην ανάπτυξη (θέμα που ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι συνδέεται ουσιαστικά με τη συζήτηση για το Χρέος) αναμένεται να αποτελέσει τον διακηρυγμένο στόχο στη ΔΕΘ και το επόμενο διάστημα, αλλά και το πως το όποιο πλεόνασμα θα μοιραστεί για την προστασία όσων είναι στη δυσκολότερη θέση.  «Η επιδίωξή μας, είναι η χώρα να βρει ξανά το βηματισμό της. Για το λόγο αυτό εργαζόμαστε καθημερινά με σχέδιο και όραμα. Ο στόχος μας είναι η επιστροφή σε μία ανάπτυξη δίκαιη και βιώσιμη. Ανάπτυξη με πρόσημο και ιεραρχήσεις» υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας  στο άρθρο του που φιλοξενεί το «Πρακτορείο», που κυκλοφορεί αύριο, ο  με αφορμή την 81η ΔΕΘ.

Μάλιστα ορίζει την επιτροπεία, την ύφεση και την ανεργία ως τις τρεις πληγές από τις οποίες πρέπει να απαλλαγεί η χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εχει έρθει η στιγμή να σηκώσουμε τα μάτια μας και να δούμε προς το μέλλον. Να οραματιστούμε τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, τις επόμενες δεκαετίες. Μια χώρα απαλλαγμένη από επιτροπεία, έξω από τον κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας. Μια Ελλάδα της δημιουργίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης»

 

Related Articles

Back to top button