ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαλεί και πάλι ο Ακάρ: Η Ελλάδα προσποιείται το θύμα, μεταμφιεσμένη σε πρόβατο

Η Ελλάδα υπονομεύει το ΝΑΤΟ και χρησιμοποιεί την ΕΕ, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε νέο παραλήρημα – Επίθεση στην ΕΕ ότι μεροληπτεί υπέρ της Ελλάδας – «Δεν πρέπει να μας δοκιμάσουν» είπε για τα 12 ναυτικά μίλια

Απειλές και παραληρηματικές δηλώσεις επιφύλαξε για την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, που έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα. 

Η Ελλάδα «δεν πρέπει να κάνει λάθος υπολογισμούς και να πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή» να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ προσθέτοντας: «Δεν πρέπει να μας δοκιμάσουν με κανέναν τρόπο και δεν πρέπει να μπουν σε τέτοια περιπέτεια. Ελπίζω να μην κάνουν τέτοιο λάθος».

Παράλληλα, ο Ακάρ κατηγόρησε την Αθήνα ότι υπονομεύει το ΝΑΤΟ και ότι χρησιμοποιεί ως εργαλείο τη συμμετοχή της στην ΕΕ. «Όταν το θέμα είναι η Ελλάδα, τα μέλη της ΕΕ αφήνουν στην άκρη τα δικαιώματα και τον νόμο λόγω της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Θέλουμε να είναι αντικειμενικοί»ανέφερε. 

«Παρά την έκκλησή μας για διάλογο, η Ελλάδα προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να εμφανιστεί ως θύμα», ανέφερε,  υποστηρίζοντας  ότι η χώρα μας έχει μεταμφιεστεί σε πρόβατο για να κρύψει ότι συμπεριφέρεται παράνομα και επιθετικά κατά της Τουρκίας.

Related Articles

Back to top button