ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαλεί η Μιλένα Αποστολάκη: Ο Παπανδρέου έπεσε λόγω ενός διχαστικού δημοψηφίσματος

Δέκα χρόνια μετά πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, άρχισε πλέον η δημόσια συζήτηση για τα γεγονότα

Σήμερα, σειρά είχε η Μιλένα Αποστολάκη, η οποία τότε ανήκε στο περιβάλλον Βενιζέλου, λέγοντας πως ο Γιώργος Παπανδρέου έπεσε εξαιτίας ενός διχαστικού δημοψηφίσματος που «θα είχε ολέθρια αποτελέσματα».

Απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις του Νίκου Παπανδρέου, η κα Αποστολάκη απορρίπτει τους ισχυρισμούς που άφησε ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού.

Αναλυτικά στη δήλωσή της η κα Αποστολάκη αναφέρει:

«Η απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να τεθεί η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011 σε δημοψήφισμα έθετε σε κίνδυνο όχι μόνο το σχέδιο διάσωσης της χώρας αλλά και τη θέση της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό, όπου η κρίση είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας δοκιμαζόταν, η απόφαση αυτή λειτουργούσε διχαστικά, με ολέθριες συνέπειες για την πολιτική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή. 

Τις παραπάνω επιφυλάξεις σε σχέση με τη σκοπιμότητα ενός δημοψηφίσματος έχω εκφράσει με σταθερότητα αλλά και συνέπεια, καθώς επίσης αντιτάχθηκα, αυτή τη φορά μαζί με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στην εξαγγελία από τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.

Η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της ενότητας του λαού μας αποτελούν αδιαπραγμάτευτες σταθερές, προκειμένου η χώρα μας να προχωρήσει σε συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής προκοπής. Τα διχαστικά δημοψηφίσματα δεν συμβάλλουν στην ανάγκη υπέρβασης κρίσεων, όταν δε υποκρύπτουν και ερωτήματα που αφορούν υπαρξιακές επιλογές για ένα έθνος, μπορεί να οδηγήσουν σε ολέθρια αποτελέσματα. Αρκεί να θυμηθούμε τι ακολούθησε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015».

Related Articles

Back to top button