ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρεμιέρα για το σήμα του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα

Λίγες μόλις μέρες πριν από την επίσημη «πρώτη» του Ινστιτούτου Τσίπρα, δόθηκε στη δημοσιότητα το λογότυπο του ιδρύματος το οποίο συνοδεύεται από το μήνυμα «Διαμορφώνοντας το κοινό μας μέλλον».

Το λογότυπο συνοδευόταν από ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σ’ αυτό αντιλαμβάνεται κανείς την έμπνευση των δημιουργών του, συνθέτοντάς το μέσα από τα σύμβολα της ισότητας και του κίονα, αλλά και την εναλλαγή συγκεκριμένων λέξεων που νοηματοδοτούν τους στόχους του ινστιτούτου.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς ο κίονας αποτελεί σύμβολο δύναμης και μέτρου στην αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική και δεν στηρίζει απλώς δομές και αξίες, αλλά συμβολίζει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας ως ευρωπαϊκού πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Ένας ρόλος που συνδέεται με την προάσπιση του διεθνούς δικαίου, τη Συμφωνία των Πρεσπών και την προσπάθεια για ειρήνη στην περιοχή μας.

Την ίδια ώρα αναδεικνύεται το σήμα «ίσον» που συμβολίζει την ισότητα και τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα, απέναντι σε κάθε μορφής ανισότητες και διακρίσεις.

Κάτω από το σήμα εναλλάσσεται το μήνυμα του Ινστιτούτου για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος που δεν μπορεί παρά να είναι κοινό: τόσο ως προς τις προκλήσεις και κρίσεις που αντιμετωπίζουν, όσο και ως προς τις προοπτικές και προσδοκίες τους. Ένα μέλλον που διαμορφώνουμε, μαζί.

Οι λέξεις είναι συγκεκριμένες: Διεκδικώντας, σχεδιάζοντας, προστατεύοντας, οικοδομώντας, αναπτύσσοντας, καλλιεργώντας, αποφασίζοντας. Και το λογότυπο κλειδώνει με το μήνυμα: Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα – Διαμορφώνοντας το Κοινό μας Μέλλον.

Yπενθυμίζεται ότι το ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα ξεκινά τη διαδρομή του με τη «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», μια σημαντική εκδήλωση με υψηλούς και διακεκριμένους καλεσμένους που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουνίου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button