ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Αναστέλλεται η λειτουργία και διακόπτεται η χρηματοδότηση

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του κόμματος και την διακοπή της ετήσιας χρηματοδότησης των 100.000 ευρώ για το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, Αφού συμπληρώθηκαν δύο μήνες επαφών και διαβουλεύσεων με στελέχη και φίλους του Ποταμιού σε όλη τη χώρα, λήφθηκε η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του κόμματος, ενώ το Ποτάμι θα ζητήσει να σταματήσει και η χρηματοδότηση του από τα ταμεία του κράτους. Ως γνωστόν το Ποτάμι έλαβε στις ευρωεκλογές 2019 ποσοστό 1.52%, ποσοστό που του επιτρέπει να χρηματοδοτείται μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές με ένα ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ ετησίως (500.000 ευρώ συνολικά) όπως άλλωστε έχει συμβεί στο παρελθόν με όλα τα κόμματα που έχουν πάρει στις εκλογές πάνω από 1.5%.

Αν το υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί για τυπικούς λόγους να σταματήσει την χρηματοδότηση τότε, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, το Ποτάμι θα ζητήσει το ποσό να πηγαίνει κάθε χρόνο στις υποτροφίες που ήδη δίνει το ΕΚΠΑ σε υποψήφιους διδάκτορες μετά την πρόσφατη δωρεά 500.000 ευρώ από τα ταμεία του κόμματος.

Το Ποτάμι ήδη από το Σεπτέμβριο έκανε δωρεά μισό εκατομμύριο ευρώ στο ΕΚΠΑ για υποτροφίες και ανακοπή του brain drain.

Related Articles

Back to top button