ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Politico: Ο Τσίπρας στους 6 «σκληροπυρηνικούς» υποστηρικτές του Μαδούρο

Σύμφωνα με το περιοδικό Politico ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί περίοπτη θέση στην εξάδα των πολιτικών ηγετών που έχουν υποστηρίξει και συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Νικολά Μαδούρο.

Όπως αναφέρει το περιοδικό στο δημοσίευμά του ο Αλέξης Τσίπρας ήταν από τους ελάχιστους Ευρωπαίους ηγέτες που παρευρέθησαν  κηδεία του Ούγκο Τσάβες, ενώ όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται -0 Αλέξης Τσίπρας- «Κάποτε ανέφερε τη Βενεζουέλα ως ένα αντικαπιταλιστικό μοντέλο και οι συνεργάτες του λένε ότι ο Τσάβες είναι ένας από τους ήρωες του, με τον οποίο έχει γεννηθεί την ίδια ημέρα».

Οι υπόλοιποι ηγέτες που συμπληρώνουν την σκληροπυρηνική εξάδα είναι ο Τζέρεμι Κόρμπιν που είχε αναφερθεί στον Τσάβες ως «έμπνευση για όλους που πολεμούν τη λιτότητα και τη νεοφιλελεύρερη οικονομική πολιτική στην Ευρώπη», ενώ έχει στηρίξει και τον Νικολά Μαδούρο.

Στην ίδια εξάδα συμμετέχουν ο Πάμπλο Ιγκλέσιας τον Podemos,o Ζαν-Λυκ Μελανσόν ηγέτης του αριστερού κόμματος La France Insoumise, ενώ θετικά διακείμενο προς τον Μαδούρο είναι και το Κίνημα των 5 αστέρων στην Ιταλία.

Η εξάδα κλείνει με μια έκπληξη τον Πάπα Φραγκίσκο ο οποίοε έχει εκφραστεί θετικά για τους προοδευτικούς ηγέτες της Λατινικής Αμερικής όπως είναι ο Μοράλες στην Βολιβία, ενώ έχει κατηγορηθεί ότι διατηρεί ασαφή θέση για την Βενεζουέλα και τον Νικολά Μαδούρο.

Tags

Related Articles

Close
Close