ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Politico: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πιο τυχερός ηγέτης της Συνόδου Κορυφής

«Ήταν ο μοναδικός που εξασφάλισε διμερή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπάιντεν μετά την ομαδική συνομιλία», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά του το Politico

Δημοσίευμά του δικτυακού τόπου Politicο αναλύει τις πολιτικές εξελίξειςτης Συνόδου Κορυφής, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς τον χαρακτήρισε πιο τυχερό από όλους τους ηγέτες που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης, 25η Μαρτίου. «Ο Ελληνας πρωθυπουργός, βρέθηκε πιθανώς στην πιο αξιοζήλευτη – από τους ομολόγους του ηγέτες – θέση».

Αιτιολογώντας τον χαρακτηρισμό το Politico αναφέρει: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε πιθανώς στην πιο αξιοζήλευτη -από τους ομολόγους του ηγέτες- θέση  την Πέμπτη: Ήταν ο μοναδικός που εξασφάλισε διμερή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπάιντεν μετά την ομαδική συνομιλία. Καθώς δεν τους είχε πει νωρίτερα για την ιδιωτική επικοινωνία – με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση – το έμαθαν τελικά σήμερα το πρωί. Θα πρέπει να ήταν ακόμα πιο γλυκό για εκείνον να ανακοινώσει τη “θερμή και επικοιδομητική τηλεφωνική συνομιλία του” με τον Μπάιντεν, κατά την οποία συζήτησαν “εκτενώς τους κοινούς δεσμούς ανάμεσα στα δύο έθνη”».

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι θα έρθει να τον επισκεφτεί στην Ουάσιγκτον όταν θα το επιτρέψει ο κορονοϊός. Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την λύπη του που δεν κατάφερε να φιλοξενήσει τους ομογενείς στην παραδοσιακή εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στον Λευκό Οίκο, λέγοντας «σας υπόσχομαι, το επόμενο έτος, με την πανδημία πίσω μας, θα έχουμε μια σημαντική γιορτή».

Οσον αφορά στην χθεσινοβραδινή συνομιλία Μπάιντεν-Μητσοτάκη, από ελληνικής πλευράς επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών, κάτι που επεσήμανε κι ο «πλανητάρχης» στο μήνυμά του για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Σύμφωνα με το περιβάλλον του πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, τονίζοντας ότι τα ίδια ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας ενέπνευσαν και την Αμερικανική Επανάσταση και συνεχίζουν να ενώνουν τους δυο λαούς.

Related Articles

Back to top button