ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποινές έως 10 χρόνια για την κατοχή μολότοφ σε πορείες με το νέο ποινικό κώδικα


Εντάσεις προκαλούν οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα και ιδιαίτερα αυτή που αφορά στην κατοχή μολότοφ.

Εντύπωση προκαλεί η τροποποίηση που προβλέπει ότι οι δράστες παραμένουν ατιμώρητοι εάν παραδίδουν στα χέρια των Αρχών τις εκρηκτικές ύλες.

Βροχή αντιδράσεων προκάλεσε η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα, στη συζήτηση στη Βουλή για τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα.

«Πείτε μου, σας παρακαλώ, ποιο αδίκημα διαπράττει αυτός που κατέχει μία μολότοφ στην πλάτη; Θέλω να μου το προσδιορίσουν οι συνεργάτες σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λάππας, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να απαντά: «Τι την θέλει; Βόλτα θα κάνει με τη βόμβα μολότοφ; Δηλαδή, ο έμπορος που έχει μια τσάντα με ναρκωτικά, βόλτα θα κάνει;».   

Τι προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας 

Ο νέος Ποινικός Κώδικας μετατρέπει την κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών σε πλημμέλημα, που προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι τρία χρόνια. Εάν όμως την κουβαλά στον σάκο του σε μία πορεία όπου γίνονται επεισόδια γίνεται κακούργημα που τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα χρόνια.

Οι αστυνομικοί που μετρούν τραυματίες από τις βόμβες μολότοφ επιμένουν στην αυστηροποίηση των ποινών. «Από τότε που οι βόμβες μολότοφ ξεκίνησαν να κόβουν βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, οι καταστηματάρχες κλαίνε την περιουσία τους, οι δε αστυνομικοί μετράνε τα τραύματά τους», αναφέρει στο OPEN ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών, Γιώργος Γερακαράκος. 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close