ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάτρα: Στην Ασφάλεια για κατάθεση ο 35χρονος Ρομά που του έβαλαν φωτιά ενώ έλεγε τα κάλαντα

Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση

Την πόρτα της Ασφάλειας Πατρών πέρασε ο 35χρονος Ρομά προκειμένου να καταθέσει σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη παραμονή Πρωτοχρονιάς από ομάδα ατόμων που τον ανάγκασαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά.

Τον άνδρα εντόπισαν οι αστυνομικοί και τον κάλεσαν να περιγράψει όλα όσα έγιναν το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Έτσι, το περιστατικό θα έχει και συνέχεια αφού σύντομα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και οι δράστες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή για διερεύνηση σε βάθος των όσων έγιναν στην Πάτρα, με στόχο να αποδοθούν ευθύνες. Οι σκηνές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι ανατριχιαστικές. Ένας νεαρός να έχει γονατίσει και να τυλίγεται στις φλόγες. Όπως ανέφερε ο ίδιος στους αστυνομικούς που έκανε την καταγγελία, είχε πάει σε επιχείρηση της πόλης για να πει τα κάλαντα και να κερδίσει κάποια χρήματα. Του είπαν να γονατίσει και ξαφνικά τον περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και του έβαλαν φωτιά.

Το σκηνικό που σοκάρει σημειώθηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε συνοικία στην Πάτρα, όταν κάποιοι εξανάγκασαν 35χρονο Ρομά που αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα να πει τα κάλαντα για να του δώσουν χρήματα, ζητώντας του να πέσει στα γόνατα. Ένας από τους δράστες του έριξε στα ρούχα εύφλεκτο υλικό και του έβαλε φωτιά ενώ κάποιος άλλος, βιντεοσκοπούσε τον άνθρωπο ζωσμένο στις φλόγες.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, ο 35χρονος Ρομά πήγε σε πατρινή επιχείρηση και ζήτησε να πει τα κάλαντα. Κάποιοι από το προσωπικό του ζήτησαν να γονατίσει. Αυτός υπάκουσε και τότε ένα άτομο της παρέας φέρεται να του πέταξε εύφλεκτο υλικό στα ρούχα και να του έβαλε φωτιά.


Η σκηνή βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο 35χρονος διαμαρτυρήθηκε και άρχισε να απειλεί με μηνύσεις ενώ τα μέλη της παρέας προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν. Φωτογραφικά στιγμιότυπα διέρρευσαν από το βιντεοσκοπημένο υλικό, το οποίο κατέβηκε από το διαδίκτυο μετά από την παρέλευση μιας μέρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε αναρτηθεί ως ιστορία στο προφίλ ενός από τα άτομα που ήταν παρόντα στο βασανισμό του 35χρονου.

Ο 35χρονος κλήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάτρας και φέρεται να είπε πως στην συγκεκριμένη επιχείρηση πηγαίνει συχνά, για να αναζητήσει παλιά υλικά.

Η αστυνομία στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης δίωξης θα αναζητήσει υλικό για την υπόθεση και θα το παραδόσει στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Related Articles

Back to top button