ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρατείνεται το lockdown: Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Την παράταση του lockdown για μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. 

Και για την ερχόμενη εβδομάδα δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό και εξακολουθούν να ισχύουν τα SMS (ή οι έντυπες δηλώσεις) για τις προβλεπόμενες έξι κατηγορίες μετακινήσεων. 

Παράλληλα συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9μμ έως τις 5πμ με τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις. Επίσης η μάσκα παραμένει υποχρεωτική σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους (όσους έχουν ήδη καθοριστεί). 

Διορία 72 ωρών στους φοιτητές

Ταυτόχρονα, δίδεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους, να πάνε εντός 72 ωρών, να αδειάσουν/ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν, με απαραίτητο αποδεικτικό την λήξη του μισθωτηρίου από το TaxisNET. 

Οι τρεις περιοχές που θα επιτραπεί το κυνήγι

Το ψάρεμα και το κυνήγι θα εξακολουθήσουν να απαγορεύονται, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, και από την παράταση εξαιρούνται οι περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης, όπου στο πλαίσιο της πρόληψης μετάδοσης αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας, θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου μόνο σε αυτές τις τρεις περιφερειακές ενότητες. 

Στις εν λόγω περιοχές θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου αποκλειστικά εντός περιφερειακής ενότητας και μόνο σε ομάδες το πολύ τεσσάρων ατόμων – δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης, εκτός τα προβλεπόμενα πρόστιμα, προβλέπεται και ανάκληση των αδειών κυνηγιού και απαγόρευση λήψης νέας άδειας για μία τριετία. 

Στα ταξί επιτρέπονται πλέον δύο επιβαίνοντες πλην του οδηγού

Από την Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ αλλά όχι τα ΟΠΑΠ play, υπό την προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Related Articles

Back to top button