ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραλήρημα Μπαχτσελί: Η Ελλάδα είναι εισβολέας

Προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα από τον στενό σύμμαχο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Στο στόχαστρο ακόμα και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης για την επίσκεψή του στην Αθήνα

Ο αρχηγός του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και εταίρος της κυβέρνησης Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική του ομάδα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Ελλάδας και των συμμάχων της. 

«Η Ελλάδα σχηματίζει μέτωπο κατά της Τουρκίας δημιουργώντας συμμαχίες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Αυτή τη στιγμή, αυτό που συζητείται πιο πολύ στην ελληνική κοινή γνώμη είναι η ερμηνεία και η ανάγνωση του «αναπτυσσόμενης απειλής της Τουρκίας». Η Ελλάδα επιτάχυνε τους εξοπλισμούς της το 2021 και υπέγραψε διμερείς συμφωνίες στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας, τη μία μετά την άλλη. Τον Ιανουάριο φέτος, αγόρασε 18 πολεμικά αεροσκάφη και στη συνέχεια αύξησε αυτόν τον αριθμό σε 24. Η Ελλάδα στοχεύει να ταράξει την ισορροπία της στρατιωτικής ισχύος στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και να τη στρέψει υπέρ της. Οι στρατιωτικές συμμαχίες και οι πόλωση που κυριάρχησαν τον 19ο αιώνα φαίνεται να επανεμφανίζονται», είπε και συνέχισε:

«Η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία με τη Γαλλία στις 28 Σεπτεμβρίου 2021. Χώρες, οι οποίες είναι και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ, συμφώνησαν η άλλη χώρα να παράσχει στρατιωτική βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης εναντίον μίας από αυτές. Δεν είναι αυτή η συμφωνία μια κίνηση ενάντια στον ιστό, τη φύση, τις αρχές και την κουλτούρα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ; Σε ποιον απευθύνεται το μήνυμα όταν ένα μέλος του ΝΑΤΟ υπογράφει μια τέτοια συμφωνία άμυνας και ασφάλειας; Αυτή είναι μια ύπουλη και κρυφή συμφωνία. Η ομπρέλα του ΝΑΤΟ έχει σκιστεί, η συμμαχία έχει διασπαστεί και στην πράξη και στη νοοτροπία. Πώς τηρείται το άρθρο 5 της ιδρυτικής συμφωνίας του ΝΑΤΟ; Η κριτική που άσκησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας δεν ήταν παρά μια ισχνή και ανεπαρκής απάντηση».

Πυρά και σε Ηνωμένες Πολιτείες

«Στις 14 Οκτωβρίου 2021, παρατάθηκε σημαντικά η διάρκεια και μιας άλλης συμφωνίας. Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ελλάδας υπέγραψαν την παράταση της διμερούς συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας, που έληγε στις 6 Νοεμβρίου 2021, για άλλα 5 χρόνια. Σας το λέω ειλικρινά. Σκάβεται ένας λάκκος εναντίον της Τουρκίας εντός του ΝΑΤΟ. Τοποθετούνται νάρκες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία εκφοβίζεται, η Τουρκία απειλείται. Οι ΗΠΑ και η Γαλλία, οι οποίες ανταγωνίζονται στον Ειρηνικό, δείχνουν τα όπλα τους προς τη χώρα μας μέσω της Ελλάδας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», είπε επίσης.

«Η Ελλάδα είναι εισβολέας»

«Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών όρισε την Ελλάδα ως τον πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. Πιθανώς αυτόν τον υπουργό είτε τον έχει καταλάβει κάποια ψυχική ασθένεια είτε διατρέχεται από κάποια νευρωτική κρίση. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι η προσωποποίηση της σταθερότητας, αλλά η προσωποποίηση της απαξίωσης, εκείνη που έχει φιλοδοξίες εισβολής, πολιτικής κρίσης και δημιουργίας έχθρας κατά της Τουρκίας. Αυτή χρειάζεται μάζεμα και πειθαρχία. Μη μας λένε παραμύθια! Βλέπουμε τις ενέργειες και τις υπεργολαβίες των ΗΠΑ και της Ελλάδας και άλλων αντιτιθέμενων δυνάμεων. Σας προκαλούμε όλους!», συνέχισε σε προκλητικό τόνο ο Μπατσελί και πρόσθεσε:

«Όταν εξετάζουμε τις συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, γίνεται αντιληπτό ότι η κυβέρνηση της Αθήνας θα ακολουθήσει ακόμη πιο εχθρικές πολιτικές στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο με βάση αυτές τις συμφωνίες».

«Οι ΗΠΑ πολιορκούν την Τουρκία μέσω Ελλάδας»

«Εκτός αυτού, οι ΗΠΑ όρισαν την Ελλάδα ως έναν σταθμό προκειμένου να ανακόψουν την επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας. Έχει συσσωρεύσει στρατιωτικές δυνάμεις σε αυτή τη χώρα με στόχο να κρατήσει την Τουρκία υπό πολιορκία. Αυτό είναι ένα γεωπολιτικό στοίχημα. Χρησιμοποιώντας εικονικές απειλές ως δικαιολογία, η Ελλάδα επιδιώκει να στρατιωτικοποιήσει και να κάνει την εξωτερική της πολιτική επιθετική. Οι παρεμβατικές κινήσεις κατά μήκος των νότιων συνόρων μας έχουν επηρεάσει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Οι ΗΠΑ λειτουργούν με τρόπο που δεν συνάδει με τη φιλία και τη συμμαχία. Προκαλώντας την Ελλάδα, αυτή η χώρα εξοπλίζει ταυτόχρονα το PKK/YPG/PYD και στοχεύει την Τουρκία», επεσήμανε.

Μπαχτσελί: «Ο Καβάλα είναι άνθρωπος του Σόρος, ο Ντεμιρτάς τρομοκράτης»

«Ο Κιλιτσντάρογλου αποκάλυψε τελικά τις σκοτεινές του προθέσεις, παραθέτοντας ύπουλα το ένα όνομα μετά το άλλο. (Ο Κιλιτσντάρογλου ρώτησε, “Γιατί είναι ο Οσμάν Καβάλα, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς στη φυλακή;”) Κάθε ερώτηση έχει μια απάντηση από μόνη της. Αλλά δεν έχει σημασία για ένα τέτοιο άτομο που είναι ψυχιατρικά άρρωστος. Ο Οσμάν Καβάλα είναι ένας άνθρωπος του Σόρος. Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς είναι τρομοκράτης. Η θέση του τρομοκράτη βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα σε όλες τις δημοκρατικές χώρες, όπου ο νόμος υπερτερεί. Ρωτήστε τις οικογένειες των νεκρών ηρώων μας. Ο Κιλιτσντάρογλου είναι η σκιά του τρομοκράτη Ντεμιρτάς, που έχει πέσει πάνω από το CHP. Σε ποια πλευρά βρίσκεται ο Κιλιτσντάρογλου; Με τους νεκρούς ήρωες ή με τους δολοφόνους; Ποιος σας κατευθύνει, ποιος σας χρησιμοποιεί σαν μαριονέτα; Η γραμμή ενός πολιτικού πρέπει να είναι σαφής, είτε θα είναι υπέρ του έθνους είτε θα πέσει στο λάκκο της ταπείνωσης. Δεν υπάρχει ενδιάμεσο», ανέφερε σχετικά με την έκκληση να απελευθερωθεί ο Οσμάν Καβάλα.

 «Γιατί ο Ιμάμογλου επισκέφτηκε την Ελλάδα;»

«Ποιος είναι ο σκοπός αυτού του δημάρχου, του οποίου το πεδίο καθηκόντων περιορίζεται στην Κωνσταντινούπολη, να ταξιδεύει από πόλη σε πόλη; Πού θέλει να φτάσει; Ποια ανάγκη τον έκανε να επισκεφτεί την Ελλάδα;», είπε στη συνέχεια ο Μπαχτσελί, στρέφοντας τα πυρά του κατά του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος επισκέφτηκε πρόσφατα την Ελλάδα.

«Εάν έχει γίνει μια τέτοια ανεύθυνη δήλωση, είναι μια αδιαμφισβήτητη εθνική υποχρέωση ο πρέσβης να κηρυχθεί persona non grata. Η Τουρκία δεν είναι ένα κράτος-τσαντίρι, μια απέραντη αποικία της Αγγλίας. Οι διαστρεβλωμένες ειδήσεις που στοχεύουν τον πρόεδρό μας είναι ελληνικής προέλευσης. Είναι μια άλλη ύποπτη κατάσταση που πρέπει να υπογραμμιστεί».

«Εθνικό καθήκον η επιχείρηση στη Συρία»

«Σύμφωνα με τη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας στις 22 Οκτωβρίου 2019, όλοι οι τρομοκράτες θα έφευγαν από αυτήν την περιοχή. Κανείς δεν έχει φύγει, ούτε έχει δει κανείς ότι σκοπεύουν να φύγουν. Σύμφωνα με τη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ έχει κοινές δεσμεύσεις για την προστασία των δικαιωμάτων τους. Ωστόσο, αυτές οι υποσχέσεις παρέμειναν στα χαρτιά. Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια ιστορική ευθύνη. Τα βόρεια του Ιράκ και τα βόρεια της Συρίας πρέπει να καθαριστούν απόλυτα και οι τρομοκρατικές επιθέσεις πρέπει να τελειώσουν. Είναι ιερό καθήκον απέναντι στο έθνος μας να παραμερίσουμε τις ενδιάμεσες χώρες και οι τρομοκρατικές οργανώσεις να λογοδοτήσουν και να εξουδετερωθούν με μια διασυνοριακή επιχείρηση. Εάν οι τρομοκράτες δεν απομακρυνθούν, δεν αποχωρούν από τα σύνορά μας, τότε θα φανεί η ισχύς μας στην πράξη. Αποτελεί δόξα και τιμή του έθνους μας», κατέληξε ο σύμμαχος του Ερντογάν.

Ethnos.gr

Related Articles

Back to top button