ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε η ΓΓ Ισότητας των Φύλων – “Πυρά” κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Την παραίτησή της υπέβαλε η γγ Ισότητας των Φύλων του υπ. Εσωτερικών Φωτεινή Κούβελα, με μια αιχμηρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία καταγγέλλει πως «στενεύει τα όρια των πολιτικών ισότητας των φύλων».

Σας υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών από σήμερα», ανέφερε στη δήλωσή της και προσέθεσε: «Δυστυχώς η νέα κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε τις διαθέσεις της. Μετά την ελάχιστη τοποθέτηση γυναικών υπουργών, η μετακίνηση της ΓΓΙΦ από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Εργασίας και στον τομέα της Πρόνοιας, στενεύει τα όρια των πολιτικών ισότητας των φύλων».  

«Τελευταία ημέρα σήμερα στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Δύσκολη ώρα. Αποχαιρετισμός με μεγάλη συγκίνηση με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της ΓΓΙΦ και τις συνεργάτιδες και συνεργάτες του γραφείου μου (μετακλητές/τους) που δύσκολα ξεχώριζαν οι μεν από τους δε. Όλες και όλοι μαζί δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και μέσα από μια εποικοδομητική συνεργασία, αναβαθμίσαμε τη ΓΓΙΦ, την εργασία των εργαζομένων που αξίζουν πολλά και πράξαμε ένα σημαντικό έργο για το οποίο έχουμε την καλή μαρτυρία τόσο στην πατρίδα μας όσο και στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον», συνεχίζει η πρώην γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, στην ανακοίνωσή της.

  Και καταλήγει: «Είμαι περήφανη για όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια, τους ευχαριστώ θερμά, τους εύχομαι τα καλύτερα και τους υπόσχομαι ότι θα είμαι δίπλα τους σε κάθε δυσκολία. Δυστυχώς η νέα κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε τις διαθέσεις της. Μετά την ελάχιστη τοποθέτηση γυναικών υπουργών, η μετακίνηση της ΓΓΙΦ από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Εργασίας και στον τομέα της Πρόνοιας, στενεύει τα όρια των πολιτικών ισότητας των φύλων που από τη φύση της αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας, όλα τα υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς και υπο αυτή την έννοια υποβαθμίζει τον αρμόδιο κυβερνητικό φορέα για θέματα ισότητας. Το ίδιο έπραξε και για το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ). Θα παρακολουθούμε στενά την πορεία των εξελίξεων με την οπτική της προοδευτικής φεμινιστικής πολιτικής και δε θα αφήσουμε να χαθεί και να υποβαθμιστεί όλο αυτό το έργο που σε συνθήκες δύσκολες κατορθώσαμε όπως και η ίδια η ΓΓΙΦ με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους σε αυτήν Μετά την παράδοση -παραλαβή του νέου Υπουργού, υπέβαλα την παραίτηση μου από τη θέση της ΓΓΙΦ στον πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών».

Related Articles

Back to top button
Close
Close