ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου από Βόλο: «Ποτέ δεν φοβήθηκα να συγκρουστώ με δυνάμεις»

Τη βεβαιότητα ότι η υποψηφιότητά του εκφράζει την πολιτική βούληση να ξαναγίνει το ΚΙΝΑΛ μια μεγάλη και ισχυρή παράταξη, διατύπωσε σήμερα από το Βόλο ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον Βόλο στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει των κρίσιμων εκλογών για την προεδρία του κόμματος. Την πολιτική ομιλία στο Ξενία άνοιξε ο πρώην δήμαρχος και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Δ. Πιτσιώρης, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Η αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενία γέμισε από κόσμο και υπήρχε αυστηρή τήρηση των μέτρων, ενώ υπήρχε αστυνομική δύναμη για να αποφευχθούν έκτροπα, όπως συνέβη με την επίθεση που δέχτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2015 από τον Α. Μπέο μέσα στο ξενοδοχείο “Πάρκ”.

Ο κ. Παπανδρέου έτυχε θερμής υποδοχής από φίλους και υποστηρικτές του στο Ξενία του Βόλου, όπου πραγματοποίησε την ομιλία του. Εξέφρασε την εκτίμηση του προς τους συνυποψηφίους του και έστειλε μήνυμα ενότητας για την επόμενη μέρα. Δήλωσε, ωστόσο, ότι η δική του υποψηφιότητα εγγυάται την εμπειρία, τη γνώση και την αφοσίωση στις αρχές και τις αξίες της παράταξης. «Ποτέ δεν φοβήθηκα να συγκρουστώ με δυνάμεις, δεν με κρατάει κανένας από το να συγκρουστώ με τα κακώς κείμενα στη χώρα μας», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι έχει αποδείξει στο παρελθόν την ικανότητά του να εισάγει νέες ιδέες και προτάσεις, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τη Διαύγεια και την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση.

Όπως μεταξύ άλλων επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, μέσα από την επαφή με τους πολίτες, στόχος του είναι να διαμορφωθεί ξανά το μεγάλο ρεύμα για τη μεγάλη παράταξη. Σε ερώτηση των «Γεγονότων» για τις δημοσκοπήσεις, αρνήθηκε να σχολιάσει τα ποσοστά που συγκεντρώνει η υποψηφιότητά του και αρκέστηκε απλά να σημειώσει το ενδιαφέρον του κόσμου, λέγοντας ότι δεν συνιστά μόνο περιέργεια για το τι γίνεται στο ΚΙΝΑΛ, αλλά την ελπίδα για την επαναδημιουργία της μεγάλης ισχυρής προοδευτικής παράταξης, με δημοκρατικό πρόσημο.

«Η δημοκρατική συμμετοχή είναι για μας το βασικό μέρος του DNA μας, όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, η ασφάλεια, η αναμόρφωση του ΕΣΥ, η καλύτερη παιδεία, η προστασία του εργαζομένου, των λαϊκών στρωμάτων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αγροτών, των κτηνοτρόφων», είπε ο κ. Παπανδρέου. Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη «να περάσουμε σε μια εποχή πράσινης ανάπτυξης, με το λαό και όχι ενάντια στο λαό, στηρίζοντας νέες παραγωγικές δυνάμεις οι οποίες μπορούν να μπουν στην τεχνολογική εποχή των νέων μορφών ενέργειας, προϊόντων και υπηρεσιών, που θα μπορέσουν να κάνουν την χώρα μας πιο πλούσια και πιο ανταγωνιστική, με όρους περιβαλλοντικούς».

Related Articles

Back to top button