ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Δεν καταγράφηκαν παραβιάσεις εθνικού εδάφους από τον τουρκικό στρατό

Τις καταγγελίες περί παραβίασης των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο από τον τουρκικό στρατό, διαψεύδει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Δημόσιες καταγγελίες για παραβίαση συνόρων στον Έβρο από τον τουρκικό στρατό και απαγωγή Ελλήνων πολιτών με σκοπό απαιτήσεων για λύτρα», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε ότι «στο πλαίσιο της αποστολής τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καταγράψει γεγονότα παραβίασης εθνικού εδάφους από στρατιωτικό προσωπικό της γείτονος».

«Αντιθέτως, επισημαίνεται ότι, όπως καταδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, τα εθνικά σύνορα που αποτελούν και ευρωπαϊκά σύνορα φυλάσσονται με σθένος, αποφασιστικά και αποτελεσματικά, ενώ η προάσπισή τους δεν εκπέμπεται απλά ως μήνυμα αλλά ως ρεαλιστική απόδειξη της αποφασιστικότητας της χώρας», κατέστησε σαφές ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το δωδεκάωρο μεταξύ 6 το πρωί και 6 το απόγευμα της Τρίτης, οι ελληνικές αρχές απέτρεψαν 473 απόπειρες εισόδου και προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου.

Για την περίοδο από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 18.00 της Τρίτης 10 Μαρτίου ο απολογισμός είναι ο εξής:

Related Articles

Back to top button