ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οριστικό! Τέλος η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους – Ανακοινώσεις Χαρδαλιά στις 18:00

Στις 18:00 το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υφυπουργός πολιτικής Προστασίας το απόγευμα θα ανακοινώσει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, μετά και την σχετική εισήγηση που αναμένεται να κάνει η επιτροπή των ειδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί τείνουν προς την κατάργηση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες ήδη από το Σαββατοκύριακο λόγω του κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα σημεία όπου επικρατεί συγχρωτισμός. Μεταξύ αυτών εμπορικοί δρόμοι και στάσεις λεωφορείων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα παραμείνει σε συναυλιακούς χώρους, θέατρα και θερινούς κινηματογράφους και σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Επίσης, θα είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα νοσοκομεία, σε κλειστούς χώρους και εμπορικά καταστήματα.

«Ελπίζω ότι θα τις ξεφορτωθούμε σύντομα. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών σήμερα. Ελπίζω ότι θα έχουμε απόφαση εντός της ημέρας» ανέφερε νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο αναφέρει πως η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Related Articles

Back to top button