ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βαρουφάκης για τα… αγγλικά του Τσίπρα

Στο νέο του βιβλίο «Ενήλικες στο δωμάτιο» ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρεται πέραν των υπολοίπων που έχουν δώσει τροφή για έντονες αντιπαραθέσεις, και στα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα. Ειδικότερα ο κ. Βαρουφάκης ισχυρίζεται πως το καλοκαίρι του 2012 έδωσε μία συμβουλή στον αρχηγό τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«…Καθώς η συνάντηση μας πλησίαζε προς το τέλος της, θέλησα να δώσω στον Αλέξη μια συμβουλή, την οποία θα μπορούσε να βρει προσβλητική.“Αλέξη, αν θες να γίνεις Πρωθυπουργός, είναι επιτακτική ανάγκη να μάθεις αγγλικά”. Πίσω στο σπίτι, η Δανάη με ρώτησε πως πήγε η συνάντηση. “Είναι ευχάριστος τύπος, αλλά δεν νομίζω ότι έχει αυτό που χρειάζεται”, αποκρίθηκα. […] Στη δεύτερη συνάντησή μας, ο Αλέξης με ενημέρωσε ότι είχε ξεκινήσει μαθήματα αγγλικών και ότι είχε κάνει μεγάλη πρόοδο» αναφέρει το απόσπασμα.

«Πράγματι, λίγα χρόνια μετά, όταν έγινε Πρωθυπουργός, έτυχε να είμαι παρών σε μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Τσίπρα, της Καγκελαρίου Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Ολάντ. Ο Αλέξης μιλούσε σαφώς καλύτερα αγγλικά από τους άλλους δύο».

Related Articles

Back to top button