ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τραμπ ζητάει από τον αντιπρόεδρο Πενς να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών

Δεν έχουν προηγούμενο τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα.

Ο πρόεδρος Τραμπ, μετά την ήττα του στις εκλογές του Νοεμβρίου, έχει ξεκινήσει έναν αγώνα να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Κάνει λόγο για νοθεία στις εκλογές, χωρίς όμως να παρουσιάζει κάποια στοιχείο.

Δεκάδες αγωγές κατέθεσε η νομική του ομάδα, αλλά όλες απορρίφθηκαν απο την δικαιοσύνη, ως αβάσιμες. Ακόμα και η αγωγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ, την πρόεδρο του οποίου διόρισε πριν δύο μήνες ο πρόεδρος Τραμπ, απέρριψε το αίτημά τους.

Βασικό στοιχείο της «νοθείας» που επικαλούνται, είναι οι…συγκεντρώσεις του Τραμπ. Σε αυτές λένε, ήταν χιλιάδες κόσμου, ενώ στου Μπάϊντεν ήταν μόνο κάποιες δεκάδες και μέσα σε αυτοκοκίνητα. Βέβαια ο Μπάιντεν, σεβόμενος τα μέτρα για την πανδημία, απέφυγε τις μεγάλες συγκεντρώσεις, που θα γιγάντωναν τον αριθμό των κρουσμάτων. Ένας άλλος λόγος της δήθεν νοθείας που επικαλούνται, είναι η επιστολική ψήφος, την οποία λένε πως άλλαξε το λογισμικό της εταιρείας Dominion. Ακόμα και αυτός ο ισχυρισμός όμως έχει καταρριφθεί, αφού έγινε επανακαταμέτρηση και με το χέρι. Άλλωστε, στις κρίσιμες πολιτείες, τον έλεγχο της κυβέρνησης τον έχουν άνθρωποι από το κόμμα του Τραμπ και θα ήταν παράλογο να έχουν συμμετάσχει σε μια τόσο εκτεταμένη νοθεία. Η διαφορά Τραμπ με Μπάιντεν, ξεπερνάει τα 7.000.000!

Σήμερα λοιπόν, είναι το τελευταίο στάδιο, όπου η Γερουσία, απλά επικυρώνει τα αποτελέσματα του εκλεκτορικού σώματος. Σε αυτό το στάδιο που η διαδικασία είναι τυπική, ο Τραμπ έχει πιέσει Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, και 12 από αυτούς θα αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα. Αυτό όμως σημαίνει απλά το άνοιγμα μιας συζήτησης που θα κρατήσει έως και 10 ημέρες. Στο τέλος, ο αντιπρόεδρος θα ανακηρύξει τον νικητή. Δηλαδή απλά θα αναγνώσει το αποτέλεσμα. Στο σημείο αυτό, ο Τραμο ζητάει από τον αντιπρόεδρο Πενς, να αλλάξει το αποτέλεσμα και να «διαβάσει» ως νικητή τον….Τραμπ!

Μάλιστα αυτό το έγραψε και δημόσια σε ένα τουίτ:

Related Articles

Back to top button