ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πούτιν τρολάρει την Ευρώπη: «Δεν φταίμε εμείς που αγοράζετε καυσόξυλα όπως στο Μεσαίωνα» 

Με αυτή τη φράση, ο Βλαντίμιρ Πούτιν «τρολάρει» την Ευρώπη για την ενεργειακή κρίση.

«Δεν φταίει η Ρωσία που οι Ευρωπαίοι προμηθεύονται καυσόξυλα για τον χειμώνα, όπως στο Μεσαίωνα», δήλωσε ειρωνικά ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας κατά τη διάρκεια της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας, «Moscow Energy Week.

Ο Ρώσος ηγέτης, που επέλεξε αυτό τον τρόπο για να «τρολάρει» την Ευρώπη αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, εξέφρασε την άποψη ότι «οι σαμποτέρ στον Nord Stream επιδιώκουν να σπάσουν τους δεσμούς μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας και να αποδυναμώσουν την Ευρώπη».

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να αγοράσει ευρωπαϊκά προϊόντα, αλλά η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη να πουλήσει», ανέφερε επίσης ο Πούτιν, σύμφωνα με το RT, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι «η ευρωπαϊκή ευημερία των τελευταίων δεκαετιών βασίστηκε στη συνεργασία με τη Ρωσία».

Στην ομιλία του στο ενεργειακό φόρουμ, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με τις υψηλότερες τιμές ενέργειας στην Ευρώπη και κατηγόρησε την ΕΕ ότι προωθεί την πράσινη ενέργεια εις βάρος της ανάπτυξης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Οι «τρολ-σύμμαχοι» του Πούτιν

Ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο κυριότερος σύμμαχος της Ρωσίας και του Βλαντίμιρ Πούτιν, έδωσε τις προηγούμενες ημέρες στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος να ειρωνεύεται τους Ευρωπαίους και να κόβει ξύλα για την Ευρώπη, για να την βοηθήσει «να μην πεθάνει από το κρύο» τον χειμώνα.

Στο βίντεο, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Λουκασένκο εμφανίζεται να κρατάει ένα τσεκούρι, μπροστά σε μια στοίβα φρεσκοκομμένα ξύλα.

«Δεν θα τους αφήσουμε να πεθάνουν από το κρύο στην Ευρώπη. Θα βοηθήσουμε τους αδελφούς μας. Ίσως να μας βοηθήσουν κι αυτοί κάποια μέρα», ακούγεται να λέει ο πρόεδρος της Λευκορωσίας ειρωνικά, προτού σχίσει ένα μεγάλο κούτσουρο με το τσεκούρι του.

Και ο Ερντογάν στο «χορό» των τρολ

Με τρόπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… χαιρέκακος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του ανέφερε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα κρυώσουν τον χειμώνα, «όμως εμείς δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα».

«Στα κοινοβούλιά τους μοιράζουν κουβέρτες και παπλώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στους ρωσικούς πόρους και σε συνέχεια αντίστοιχων δηλώσεων αναφορικά με την ενεργειακή κρίση.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου, χλευάζοντας τους Ευρωπαίους όσον αφορά την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου.

«Δεν έχουν όραμα, ζηλεύουν, δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ευρωπαϊκή πολιτική, γι’ αυτό θα κρυώσουν. Ο Θεός να τους βοηθήσει, ενώ η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Related Articles

Back to top button