ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παππάς στηρίζει Κασσελάκη: «Ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου»

Στέφανος Κασσελάκης: Με την υποστήριξή σου κάνουμε το 2ο βήμα για προοδευτική διακυβέρνηση – Τι συζήτησαν στην πρωινή συνάντησή τους στη Βουλή

Τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στον β’ γύρο των εκλογών του κόμματος, την ερχόμενη Κυριακή, εξέφρασε ο Νίκος Παππάς, λίγο μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο τους στη Βουλή.

«Συναντηθήκαμε σήμερα το πρωί με τον Στέφανο. Είχαμε μια ξεκάθαρη πάρα πολύ σοβαρή πολιτική συζήτηση για το μέλλον της παρατάξης. Δεν ήταν η πρώτη συνάντηση, είχαμε συναντηθεί και πριν τον πρώτο γύρο. Είναι προφανές ότι ενώπιον του ελληνικού λαού και του δημοκρατικού κόσμου ότι στη βάση της συζήτησης που κάναμε ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στον β’ γύρο της Κυριακής. Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει την πνοή και τον βηματισμό για να πάμε γρήγορα στην προοπτική της νίκης. Στέφανε, καλή δύναμη», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ευχαριστώ πολύ Νίκο. Την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για μια προδεευτική κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα με την υποστήριξή σου κάνουμε το δεύτερο βήμα. Την Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο βήμα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ πάμε πολύ δυνατά για τη νίκη και την μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος», είπε από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη. Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Έστειλαν μήνυμα ενότητας. Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης. Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη. Υπερασπιζόμαστε · την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015 – 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. · την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία. Ξανακερδίζουμε · τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα. · τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης. Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παππάς στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την ηγεσία του κομμάτος είχε συγκεντρώσει το 8,68% των ψήφων (12.787 ψήφους).

Στο μεταξύ, πληθαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζουν τη στήριξή τους στον Στέφανο Κασσελάκη. Τελευταία προσθήκη ήταν αυτή της Έλενας Ακρίτα, η οποία μάλιστα ενώ είχε αρχικά δηλώσει ότι θα στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου, στη συνέχεια άλλαξε γνώμη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  «μόνον οι ανόητοι αγκιστρώνονται στην αρχική τους επιλογή». Ανάμεσα στους υποστηρικτές του Κασσελάκη είναι επίσης ο Γιώργος Τσίπρας, οι βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη και Πέτρος Παππάς, η Δώρα Αυγέρη και φυσικά ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Υπερ της υποψηφιότητάς του έχουν ταχθεί, επίσης, η Χαρά Καφαντάρη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Θάνος Μωραϊτης, η Ραλλία Χρηστίδου και μια ομάδα «πασοκογενών» στελεχών του κόμματος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button