ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης, ο πρώτος πρωθυπουργός στην Ιερά Σύνοδο

Στην Μονή Πετράκη στην καρδιά της Αθήνας βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παραστεί στην συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε η Ιεραρχία. 

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο ηγούμενος και άναψε ένα κερί. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε: «είναι μεγάλη μας τιμή». «Η τιμή είναι δική μου», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Στην αρχή της συνεδρίασης του απονεμήθηκε το μετάλλιο της Ιεράς Συνόδου για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης.

Η είσοδος του πρωθυπουργού έγινε από την οδό Γενναδίου όπως είθισται για τους αρχηγούς κρατών. 

Είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός περνά το κατώφλι του Συνοδικού Μεγάρου της Μονής Πετράκη για να παραστεί σε συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, και μάλιστα με μια ατζέντα που, λόγω της πανδημίας, περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από τα συνήθη θέματα των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους.

Γιατί σε αυτή τη συνάντηση ένα από τα ακανθώδη ζητήματα είναι αναμφίβολα τα μέτρα που πρέπει τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων να τηρηθούν στους ναούς από τους κληρικούς και τους υπαλλήλους των ενοριών. Να ελέγχουν, δηλαδή, εάν οι πιστοί τηρούν τα μέτρα και έχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού η αρνητικά τεστ κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι επισήμως η Ιερά Σύνοδος έχει δηλώσει την αδυναμία της να επιβλέψει την τήρηση των μέτρων εντός των εκκλησιών, παρά το γεγονός ότι τάσσεται υπέρ της τήρησής τους.

Related Articles

Back to top button