ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μίμης Ανδρουλάκης μιλά πρώτη φορά για το Πολυτεχνείο: «Πριν σβήσουν τα φώτα»

Ο Μίμης Ανδρουλάκης παρουσίασε το νέο του βιβλίο με τίτλο «Πριν σβήσουν τα φώτα» σε εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το παλαιό στέλεχος της Αριστεράς, μιλά για πρώτη φορά μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973, 49 χρόνια μετά. Πρώτη φορά μίλησε επίσης για τα γεγονότα, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, Κώστας Λαλιώτης, που ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής των φοιτητών του Πολυτεχνείου

ADS

Ο Μίμης Ανδρουλάκης, είχε δεσμευτεί να «μιλήσει» μετά 50 χρόνια και γράφει για το «Πολυτεχνείο ’73» και την «Ύβριν» Νο 8.» (σ.σ. την Πανσπουδαστική νο 8).

Το βιβλίο προλόγισε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Πειραιά Στέφανος Μίλεσης και ο δημοσιογράφος των «Νέων» και συγγραφέας Δημήτρης Μανιάτης.

Στον πρόλογο του βιβλίου του ο Μίμης Ανδρουλάκης γράφει: «Αναζητώντας τον Εαυτό του, εκπλήσσεται: «Εγώ είμαι οι άλλοι». Εκατοντάδες. Μια γενετική λοταρία στα βουνά της Κρήτης. Ταξίδι σε ένα παρελθόν πανταχού παρόν. Η Αυτοβιογραφία γίνεται ιστορία-πινακοθήκη μιας συναρπαστικής εποχής: πορτρέτα, εικόνες, σκηνές, χρώματα, δράματα κι ευτράπελα. Τα μυστικά των «πάνω» –επιφανών πολιτικής, τέχνης, επιστήμης και πλούτου– τέμνονται με τις ανέκδοτες ιστορίες των «κάτω», των απλών ανθρώπων. Από μια επαρχιακή Μαγική πόλη σε Αθήνα-Πειραιά της αντίστασης και των παράνομων οργανώσεων. Ο Μίμης Ανδρουλάκης είχε δεσμευτεί να «μιλήσει» μετά 50 χρόνια. Τώρα συμπληρώνει τις λευκές σελίδες της πρόσφατης ιστορίας, με πρώτες το «Πολυτεχνείο ’73» και την «Ύβριν» Νο 8.»

Το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, βουλευτές και στελέχη του κόμματος, όπως οι Κ. Σκανδαλίδης, Π. Χρηστίδης, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Στ. Τζουμάκας, Ν Κασιμάτη, Στ. Πιτσιόρλας), ο αντιδήμαρχος Πειραιά, Δημ. Καρύδης κ.α.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Related Articles

Back to top button