ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Καρχιμάκης για την αθώωσή του – Αιχμές για το ΚΙΝΑΛ

Του Μιχάλη Καρχιμάκη

Χθες 9 Σεπτεμβρίου του 2019 ολοκληρώθηκε και η τελευταία πράξη του 6χρονου δικαστικού μου αγώνα.
Το Μεικτο Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνων με ομόφωνη απόφαση του, σύμφωνη και με την πρόταση του Εισαγγελέα, αποφάσισε την οριστική αθώωση μου για την ερώτηση που είχα υποβάλει στη Βουλή το 2006 ως σκιώδης υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ  και αφορούσε στην επιχειρησιακή κατάσταση  των ελικοπτέρων,της αεροπορίας στρατού μετά και την πτώση του  Σινουκ. 
Η χθεσινή απόφαση με κάνει υπερήφανο,οχι μόνο γιατί δικαιώνει τους αγώνες μου μιας ζωής για την υπεράσπιση του δικαίου,του νόμιμου και του ηθικού, αλλά και γιατί αποδεικνύει πως στη χώρα μας υπάρχουν δικαστικοί λειτουργοί που και θέλουν και μπορούν να κρατήσουν όρθιες τις αξίες μας και τα ιδανικά μας.
Σε αυτούς τους άξιους δικαστές οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί με αφορμή τη δική μου δοκιμασία,έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα πως ο κοινοβουλευτικός λόγος είναι ελεύθερος,δεν υποκύπτει σε τρομοκρατία ,δεν ευνουχιζεται και δεν απειλείται όταν αρθρώνεται για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος,αλλά και της ανθρώπινης ζωής.
Και ότι η δημοκρατία δεν φιμώνεται ούτε υποχωρεί μπροστά σε κακοστημενες διώξεις υποκινουμενων συμφερόντων. 
Σε αυτή τη δικαστική μάχη που οδήγησε σε νίκη της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους δικηγόρους μου που αδιάκοπα ολα αυτα τα χρόνια με στήριξαν,πιστεύοντας σε εμένα και σε όσα διαχρονικά πρέσβευω. 
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω θερμά και τους συνοδοιπόρους μου ,συντρόφους,φίλους και κυρίως τους  συναδέλφους μου Δημήτρη Ρεππα, Φίλιππο Πετσάλνικο , Γρήγορη Νιωτη και αλλους πολλούς που με σθενος στάθηκαν έμπρακτα δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια,συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναγνώριση και επιβράβευση της αλήθειας. 
Μιας αλήθειας που ήρθε πανηγυρικά στο φως χάρη στην στήριξη όσων ήταν δίπλα μου.
Σε όλους αυτούς χρωστώ ευγνωμοσύνη. Αλλά και σε όσους συντρόφους από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ  Στο τελικό στάδιο αυτής της δίκης ,επέλεξαν να γυρίσουν την πλάτη τους όταν ζήτησα την αυτονόητη συμμετοχή τους δια της παρουσιας  τους στον αγώνα μου για τη Δημοκρατία, θα είμαι ευγνώμων. 
Καθώς μου απέδειξαν ότι τα κατάφερα ακόμα και χωρίς αυτους.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close