ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ «πετσοκόβει» τον πρόεδρο της Βουλής για το τάγμα του Αζόφ 

«Οι εξηγήσεις, που δόθηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν είναι επαρκείς».

Αυτό σημειώνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο Κωνσταντίνος Τασούλας στη Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή, αναφορικά με την ομιλία μελών από το τάγμα Αζόφ στο ελληνικό κοινοβούλιο.

ADS

Μάλιστα, εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνηση της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι χειρίζεται υψίστης σημασίας με «αδιανόητη προχειρότητα». Παράλληλα, άσκησε κριτική στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο, σχολιάζοντας ότι δεν αναφέρθηκε στην ομιλία του, αν και όφειλε να το κάνει, στην τραγωδία με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. 

Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρη Μάντζου για τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (7.2.2022) και είναι η εξής: 

«Η παράταξη μας από την αρχή στάθηκε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας, απέναντι στην παράνομη ρωσική εισβολή και στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες. Ανάλογα βιώματα άλλωστε έχει και ο ελληνικός λαός μετά την τραγωδία της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο, κάτι που όφειλε να αναγνωρίσει ο κ. Ζελένσκι.

Καλωσορίσαμε σήμερα την παρουσία του Προέδρου της Ουκρανίας στο ελληνικό κοινοβούλιο. Όμως, η ομιλία στρατιωτών και μάλιστα ενταγμένων στο τάγμα Αζόφ είναι απαράδεκτη και υπογραμμίζει την αδιανόητη προχειρότητα με την οποία χειρίζεται η κυβέρνηση ύψιστης σημασίας ζητήματα. Οι εξηγήσεις, που δόθηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν είναι επαρκείς».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button