ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς : Δεν είναι απίθανο να μην έχουμε λύση στο Eurogroup

O υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η λύση για το ελληνικό ζήτημα να μεταφερθεί στην προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής.

Ειδικότερα σημείωσε “Η κυβέρνηση λέει ότι χρειαζόμαστε λύση, δεν λέει ότι οπωσδήποτε πρέπει να δοθεί εκεί ή αλλού. Δεν θα το θεωρήσω απίθανο να μεταφερθεί η λύση στην προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής. Δεν το θεωρώ απίθανο, δεν θα είναι και η πρώτη φορά που έχει γίνει”.

Παράλληλα τοποθετήθηκε θετικά αναφορικά με την πρόταση που θέτει την ρήτρα ανάπτυξης ως κριτήριο για την εξυπηρέτηση του ελληνικού δημοσίου χρέους υποστηρίζοντας πως “τώρα, με την πρόταση αυτή βλέπουμε το χρέος να κατεβαίνει μία κλίμακα παρακάτω και στην πρώτη προτεραιότητα να μπαίνει η ανάπτυξη. Και η πρόταση αυτή έρχεται να αποτυπώσει μία λογική η οποία θέλει το χρέος ως μέγεθος να μην μπαίνει εμπόδιο στις προοπτικές ανάπτυξης. Δηλαδή, θα το αποπληρώνεις όταν έχεις ανάπτυξη, όταν μπορείς”.

Επιπρόσθετα δήλωσε πως η κυβέρνηση επιδιώκει την ομαλότητα στην χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας ως όρο για να δρομολογηθεί ένα μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης, που θα αξιοποιεί το σύνολο των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας. “Δεν θα κάνουμε επιλογές οι οποίες υπονομεύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές, με την υπόσχεση ομαλής χρηματοδότησης. Αυτό έγινε το 2014, έγινε με την άγαρμπη, άτσαλη, ψεύτικη, κάλπικη προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά να βγει στις αγορές”, τόνισε.

Ενώ αναφορικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών προανήγγειλε εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ παρατήρησε πως ο “καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”.

Related Articles

Back to top button