ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παπανδρέου για Μητσοτάκη: Δεν μπορώ να μην του πω μπράβο για τον χειρισμό με την Τουρκία

«Δεν μπορώ να μην του πω μπράβο» τόνισε ο Νίκος Παπανδρέου για τον πρωθυπουργό σχετικά με τον χειρισμό του στην περίπτωση της έντασης με την Τουρκία.

Για όλους και για όλα μίλησε ο Νίκος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στον ρ/σ Παραπολιτικά. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές του 2019 μάλιστα εξήρε την προσπάθεια της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική και την αντιμετώπιση της κρίσης στη σχέση με την Τουρκία. 

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι κάτι ότι καλύτερο μπορεί (σ.σ ο Κυριάκος Μητσοτάκης). Είναι πολύ δύσκολη εποχή και ξέρετε δεν μπορεί ένας άνθρωπος που είναι μέτριων τόνων ξαφνικά να γίνει πολεμοχαρής. Ο Ανδρέας είχε χτίσει μια περσόνα τριάντα χρόνια ότι είναι έτοιμος για πόλεμο, δεν μπορεί ένας πολιτικός στη σημερινή εποχή που δεν το έχει χτίσει ξαφνικά να αλλάξει προσωπείο για πολιτικούς λόγους. Θα το λύσουμε διπλωματικά και μέχρι τώρα έχει μαζέψει δυνατούς συμμάχους που πάντα το έλεγα και προεκλογικά ότι πρέπει να βρούμε τους συμμάχους μας τους γνήσιους ευρωπαίους γιατί από την Αμερική δεν περιμένουμε πολλά αν και βλέπουμε και η Αμερική στρίβει προς τα εμάς τώρα και μου κάνει μεγάλη εντύπωση, αυτό είναι επιτυχία της διπλωματίας. Δεν μπορώ να μην πω μπράβο».

Ενώ όταν του επισημάνθηκε το παράδοξο, ένας Παπανδρέου να δίνει συγχαρητήρια σε έναν Μητσοτάκη, ο ίδιος σημείωσε: «Εγώ βάζω έτσι, εγώ βάζω τις πολιτικές και να ήταν άλλος με άλλο επώνυμο θα έλεγα μπράβο. Εγώ τη χώρα κοιτάζω σε αυτά τα πράγματα , το έχει πει και η Φώφη και όλοι, στα εθνικά θέματα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Όταν κάποιος κάνει κάτι καλό, δεν με νοιάζει από ποιο κόμμα είναι, και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι και αν έκανε κάτι καλό είναι το ΕΦΚΑ, αυτό είναι το μόνο που θα ήταν δύσκολο να το κάνει άλλο κόμμα πρέπει να πούμε μπράβο. Δεν μπορεί πάντα να τα πολιτικοποιούμε γιατί πρέπει να ξεφύγουμε, δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ τα ξανάφερε την εποχή του εμφυλίου. Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος πολιτικά».

Related Articles

Back to top button