ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: Στον Άρειο Πάγο κατά των «Σπαρτιατών»

Eνσταση στον Αρειο Πάγο κατά της συμμετοχής του κόμματος «Σπαρτιάτες» στην ευρωκάλπη του Ιουνίου καταθέτει την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το νομικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη θα μεταβεί το πρωί στον Αρειο Πάγο για την προσφυγή κατά της καθόδου των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης προχωρά σε μια κίνηση με αντιφασιστικό συμβολισμό, έχοντας ήδη αποφασίσει εδώ και μέρες ότι αν δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του εκλογοδικείου ουσιαστικά για το αν δύνανται ή όχι να κατέλθουν στις ευρωεκλογές οι «Σπαρτιάτες», θα προχωρήσει σε παρέμβαση στον Αρειο Πάγο εφόσον έχουν καταθέσει δήλωση υποψηφιότητας.

Παράλληλα, εκκρεμεί απόφαση του του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείο) ύστερα από προσφυγές για υποκρυπτόμενη σχέση των «Σπαρτιατών» με τη Χρυσή Αυγή και επομένως μη νόμιμη συμμετοχή στη Βουλή του κόμματος των «Σπαρτιατών». Μπορεί να οδηγήσει στην έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα όσων εκλέχτηκαν με το κόμμα «Σπαρτιάτες» στις εκλογές του 2023. Ταυτόχρονα, το δικαστήριο θα αποφασίσει για τη διαδικασία πλήρωσης των εδρών τους στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη δεν έχει κρύψει ότι θα επιδιώξει το θεσμικό φρένο κατά της καθόδου των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές με ένσταση στο αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο και εξετάζει τις αιτήσεις των κομμάτων για τη συμμετοχή στην ευρωκάλπη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button