ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου για τον νέο κορωνοϊό.

Η σύσκεψη έγινε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκη Σκέρτσου, του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, του γγ Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και του γγ του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε, επίσης η ετοιμότητα του συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί στις ανάγκες καθώς και ο σχεδιασμός για τη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων.

Κορωνοϊός: Σε κέντρο επιχειρήσεων μετατρέπεται το Μέγαρο Μαξίμου

117 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Στη χώρα μας είναι πλέον 117 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα – μεταξύ αυτών και ο 66χρονος που απεβίωσε στο νοσοκομείο της Πάτρας. Εκ του συνόλου τα 107 έχουν γνωστή σύνδεση.

Από τα κρούσματα αυτά 82 είναι εισαγόμενα, 25 είναι επαφές τους και 10 χαρακτηρίζονται «ορφανά», που σημαίνει ότι εντοπίστηκαν από δειγματοληπτικό έλεγχο στην κοινότητα και δεν γνωρίζουμε την πηγή μετάδοσης.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι 34, τρεις εκ των οποίων είναι στη ΜΕΘ. Ακόμη, επιβεβαίωσε ότι έλαβε εξιτήριο το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα, η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και το παιδί της.

Κατά τη νεότερη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, για τους εργαστηριακούς ελέγχους από σήμερα η χώρα μας υιοθέτησε τα ευρωπαϊκά κριτήρια του ECDC, ενημέρωσε ο ίδιος και εξήγησε πως θα δίνεται προτεραιότητα στους ηλικωμένους και αυτούς με σοβαρή αναπνευστική νόσο.

«Στην πορεία, θα μετράμε μόνο τα σοβαρά κρούσματα, με νοσηλεία σε ΜΕΘ και τους θανάτους», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

Κλείνουν δικαστήρια, κέντρα διασκέδασης και γυμναστήρια

Όπως ανακοίνωσε, ο κ. Τσιόδρας, κλείνουν για 15 ημέρες παιδότοποι, θέατρα, χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, κέντρα διασκέδασης, δικαστήρια και γυμναστήρια ενώ για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα αποφασίσει αρμοδίως το υπουργείο Πολιτισμού.

Να διευκρινιστεί πως δεν θα κλείσουν εστιατόρια και καφετέριες.

Όσον αφορά στα μουσεία, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ελεγχόμενη ροή, δηλαδή να γίνονται δεκτές οργανωμένες ομάδες κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση του εκάστοτε μουσείου.

«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα πάντα αλλά μπορούμε να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις. Είναι πολύ σημαντική η ατομική ευθύνη», είπε επ΄αυτού.

Related Articles

Back to top button