ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση Prorata: Στις 5,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση καμπανάκι για κυβέρνηση : «Κλείσιμο της ψαλίδας» στις 5,5 μονάδες στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου καταγράφεται σε έρευνα της εταιρείας Prorata

Ειδικότερα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

ADS
  • ΝΔ 31% 
  • ΣΥΡΙΖΑ 25,5% 
  • ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,5% 
  • ΚΚΕ 5,5% 
  • Ελληνική Λύση 3,5% 

Και ακολουθούν το ΜέΡΑ25 (2,5%) και οι Έλληνες ΓΤΠ του Ηλία Κασιδιάρη (2%). 

Δημοσκόπηση Prorata: Στις 5,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στο 11,5% το ΚΙΝΑΛ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου

Στον δείκτη εμπιστοσύνης για ανάληψη της πρωθυπουργίας η απόσταση μεταξύ των δύο αρχηγών ανέρχεται σε 7 μονάδες, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 41%.


Τέλος στην ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης, το 36% δηλώνει πως επιθυμεί κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα το 25% υποστηρίζει το ενδεχόμενο μιας εκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25, ενώ ένα ακόμη 10% δηλώνει πως επιθυμεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.


Το 46% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚδηλώνουν πως θα προτιμούσαν μια κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ, ενώ το 26% εμφανίζεται υπέρ μιας κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα άλλα, η ακρίβεια αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία. Αναλυτικότερα, στην οικονομία: 2 στους 3 αξιολογούν με αρνητικό πρόσημο την οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ 3 στους 4 δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τον τρόπο που το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει το κύμα της ακρίβειας. 

Τη δεκάδα των σημαντικότερων ζητημάτων μαζί με την ακρίβεια (57%), συμπληρώνουν τα εθνικά θέματα (31%) και τους χαμηλούς μισθούς – συνθήκες εργασίας (31%), η διαφθορά (26%), η εγκληματικότητα (17%), η Παιδεία (16%), το Προσφυγικό (15%), η Υγεία – Περίθαλψη (15%), Οικονομική  Ανάπτυξη – Επενδύσεις (13%) και Περιβάλλον – Κλιματική Κρίση (12%).

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button