ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση : Διευρύνονται τα ποσοστά της ΝΔ-Πεντακομματική βουλή

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ διευρύνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνητικό κόμμα να παρουσιάζει σημεία καθήλωσης σε ποσοστά που υπολείπονται πολύ, από αυτά που έλαβε στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Την ίδια στιγμή η ΝΔ φαίνεται να παγιώνεται στην πρώτη θέση τουλάχιστον σε ότι αφορά στην προς ώρας πρόθεση ψήφου των πολιτών.

Ειδικότερα στην δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 15% ενώ τρίτο κόμμα, είναι το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος το οποίο διατηρεί το ποσοστό του στο 7,5%. Η Χ.Α συγκεντρώνει 7% (από 7,5%) και η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6% (από 5,5%). Εκτός κοινοβουλίου φαίνεται πως μένουν η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, το Ποτάμι με 2%, οι ΑΝΕΛ με 2%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,5%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μεγάλη διαφορά στην λεγόμενη «παράσταση νίκης», καθώς μόλις το 10,5% της κοινής γνώμης πιστεύει ότι τις επόμενες εκλογές θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 69,5% θεωρεί ότι θα είναι η ΝΔ που θα κόψει πρώτη το νήμα.

Related Articles

Back to top button