ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση : Αυξάνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας PRORATA για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών καταγράφει την ΝΔ στο 36%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20%, την Δημοκρατική Συμπαράταξη στο 14% και το ΚΚΕ στο 13%.

Τα ευρήματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ειδικά η μείωση του αφορολόγητου και οι περικοπές στις συντάξεις βάρυναν περισσότερο στην γνώμη των πολιτών από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Το 55% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη συμφωνία κακή ή μάλλον κακή, έναντι του 30% που τη θεωρεί καλή ή μάλλον καλή.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής  της PRORATA, η ψαλίδα ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κερδίζει έξι μονάδες από τον Μάιο και να φτάνει στο 36%, ενώ η Κουμουνδούρου μένει στάσιμη στο 20%.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ανεβαίνει στο 14% από 11% τον Μάιο. Το ΚΚΕ πάει στο 13% από 9%.

Το Ποτάμι κερδίζει δύο μονάδες και σκαρφαλώνει στο 9%. Η Χρυσή Αυγή μένει στάσιμη επίσης στο 9%, ενώ στα ίδια επίπεδα με τον Μάιο παραμένει και η Ένωση Κεντρώων, που βρίσκεται στο 8%.

Η Λαϊκή Ενότητα ανεβαίνει στο 4% από το 2% του Μαΐου. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αντίθετα πέφτουν στο 2%, από 5% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Η έρευνα διεξήχθη στις 19 και 20 του Ιουνίου, δηλαδή το διήμερο μετά το Eurogroup της περασμένης Πέμπτης.

Related Articles

Back to top button