ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΝΔ ζητά προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το Eurogroup

Η αξιωματική αντιπολίτευση με έγγραφο αίτημα της ζητά την πραγματοποίηση προ ημερησίας συζήτησης στην Βουλή, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για την συμφωνία που έκλεισε η κυβέρνηση στο Eurogroup.

Στην εν λόγω επιστολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει μεταξύ άλλων “Η Κυβέρνηση οδήγησε τη Χώρα σε πολυετή λιτότητα. Για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, ζητώ τη διενέργεια προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης με θέμα την Οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνηση”.

Να σημειωθεί ότι αναφορικά με το αποτέλεσμα του Eurogroup η Νέα Δημοκρατία έχει τοποθετηθεί, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη που η ίδια είχε θέσει, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον για “λεονταρισμούς που αποδείχθηκαν χιλιοπαιγμένη επικοινωνιακή μεθόδευση”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αίτησή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση, ζήτησε σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουνίου, τη διεξαγωγή προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης, για την Οικονομία, τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνηση.

Στην αίτηση τονίζεται ότι η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση, γεγονός που προκάλεσε μεγάλο κόστος στους Έλληνες πολίτες και την Οικονομία.

Υπογραμμίζεται ότι η Κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε πολυετή λιτότητα και ζητά την προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button