ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: «Δεν θα γίνουμε άλλοθι του Τσίπρα»

Επίθεση κατά μέτωπο περιμένοντας τις κάλπες.

 

 

«Ο κ. Τσίπρας είναι σφηνωμένος στην καρέκλα του», υποστηρίζουν στη ΝΔ, αλλά παρά ταύτα και τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, θεωρούν ότι «τα σενάρια για πρόωρες εκλογές είναι ανοικτά» και χαρακτηρίζουν «άκρως προεκλογική» την τελευταία επίσκεψή του στην Κρήτη.

Συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη εξακολουθούν να εκτιμούν ότι «η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εξακολουθεί να βρίσκεται στο σχεδιασμό του Αλ. Τσίπρα», σημειώνουν πως «κανείς δεν μπορεί να τις αποκλείσει» και θεωρούν ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού πως «εθνικές εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019» αποσκοπούν μόνο στον αποπροσανατολισμό των κομμάτων και της κοινής γνώμης. Κύκλοι της οδού Πειραιώς επισημαίνουν ότι «αν και είμαστε στα τέλη Δεκεμβρίου η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει» και τονίζουν ότι «η παρελκυστική πολιτική της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο την πορεία της οικονομίας» και εκφράζουν τους φόβους πως αν η αξιολόγηση δεν κλείσει σύντομα «η χώρα θα οδηγηθεί σε νέα καταστροφικά αδιέξοδα».

Υψηλό το… κόστος!
Για να στοιχειοθετήσουν δε τους φόβους τους υπενθυμίζουν τα προηγούμενα «διαπραγματευτικά φιάσκα»- όπως τα χαρακτηρίζουν- του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «η ?περήφανη? διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 κόστισε 86 δισ. στον ελληνικό λαό και την οικονομία της χώρας, η διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης διήρκεσε 14 μήνες και κόστισε μέτρα πολλών δισ, το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, το μόνιμο «κόφτη» και το υπερταμείο» και σημειώνουν πως… «αναμένουμε, να δούμε τι θα κοστίσει η δεύτερη».

Ηγετικοί κύκλοι του κόμματος ξεκαθαρίζουν ταυτόχρονα ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα που θα συμφωνηθούν στο πλαίσιο της δεύτερης διαπραγμάτευσης, ακόμη κι αν η κυβέρνηση ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων», τονίζοντας πως «δεν θα γίνουμε το άλλοθι του κ. Τσίπρα, προκειμένου να διαφύγει των δικών του ευθυνών». Αν ο πρωθυπουργός, σημειώνουν «νομίζει ότι δεν έχει την απαραίτητη πλειοψηφία ή στήριξη προκειμένου να περάσει τα οποιαδήποτε μέτρα από τη Βουλή, τότε να προχωρήσει στα δέοντα. Και αυτά είναι εκλογές».

Στην οδό Πειραιώς, επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τη δεινή θέση στην οποία έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία και οικονομία και αναζητά απελπισμένα τρόπους για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Επιχειρεί να κερδίσει η ίδια πολιτικό χρόνο, παρασέρνοντας τη χώρα βαθύτερα στην κρίση». Όμως, υπογραμμίζουν «το ουσιαστικό δίλημμα το έχει θέσει η ίδια η πραγματικότητα και αυτό είναι: Με την κοινωνία ή με τον ΣΥΡΙΖΑ;» και υπενθυμίζουν ότι από την 1η Ιανουαρίου «ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες θα αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς αυξάνεται η φορολογία σε μια σειρά από προϊόντα όπως το πετρέλαιο θέρμανσης, η βενζίνη, τα τσιγάρα, ο καφές, η σταθερή τηλεφωνία και άλλα».

«Διχάζει την κοινωνία»
Αναφορικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλ. Τσίπρα περί «ανεύθυνης και ενδοτικής αντιπολίτευσης», συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη παραπέμπουν στην πρόσφατη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, όταν επισήμανε πως « ο πρωθυπουργός ανερυθρίαστα δεν διστάζει να διχάσει την κοινωνία και να χρεώσει την δική της ανικανότητα στους πολιτικούς της αντιπάλους». Είναι η πρώτη, είχε σημειώσει ο κ. Μητσοτάκης «που μια κυβέρνηση κατηγορεί, όχι μόνο την προηγούμενη, αλλά την επόμενη κυβέρνηση. Βιάζονται, φαίνεται, να πάνε πίσω στην αντιπολίτευση. Σύντομα θα τους κάνουμε το χατίρι».

Οι ίδιοι δε υποστηρίζουν πως «το να μιλάει ο κ. Τσίπρας για ανεύθυνη αντιπολίτευση είναι ο ορισμός του θράσους», γιατί όπως λένε είναι εκείνος που «προσωποποίησε την πιο ανεύθυνη και δημαγωγική αντιπολίτευση που γνώρισε ποτέ ο τόπος». Είναι αυτός, συμπληρώνουν «που έσυρε τη χώρα σε μια τεράστια περιπέτεια, την ώρα που αυτή πήγαινε να βγει από την κρίση. Αυτός υποδαύλιζε ακραίες κοινωνικές αντιδράσεις. Αυτός, το φθινόπωρο του 2014, καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν τις δόσεις τους για τον ΕΝΦΙΑ, γιατί θα τον καταργούσε και να μην ενταχθούν στη ρύθμιση των 72 δόσεων, γιατί θα έφερνε… σεισάχθεια».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button