ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Κεραμέως: Οι μαθητές που επιστρέφουν από την Ιταλία θα ελεγχθούν μόνο αν εμφανίσουν συμπτώματα

Η Νίκη Κεραμέως, εμφανίστηκε καθησυχαστική για τους μαθητές των σχολείων που πήγαν εκδρομή στην Ιταλία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Η Ιταλία είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη έξαρση της επιδημίας του νέου κοροναϊού επί ευρωπαϊκού εδάφους και ήδη τέσσερις ηλικιωμένοι έχουν χάσει τη ζωή τους. Η κ. Κεραμέως, σε δηλώσεις της στο Open και το «Πρακτορείο 104,9 fm», τόνισε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για μαθητές στις πληγείσες περιοχές.

ADS

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι μαθητές θα επιστρέψουν κανονικά στις δραστηριότητές τους και δεν θα μπουν σε καραντίνα. «Αν τυχόν εμφανίσουν σύμπτωμα, θα το δηλώσουν και θα παρακολουθηθούν», υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας, ενώ σημείωσε ότι γίνεται απογραφή των φοιτητών που βρίσκονται στην Ιταλία.

«Γίνεται μία συστηματική απογραφή τώρα, σε συνεννόηση με όλους τους πρυτάνεις. Δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η αναστολή των εκδρομών στην Ιταλία, που αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους, αφορά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

«Καλά στην υγεία τους τα παιδιά»

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, διαβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία τους οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων της περιοχής που είναι στην Ιταλία για εκδρομή.

«Είμαστε σε διαδικασία επιστροφής των μαθητών, θα γίνουν όλα στην ώρα τους και όπως πρέπει», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Μιλώ συνεχώς με τους διευθυντές των σχολείων και τους υπευθύνους των αποστολών. Τα παιδιά είναι όλα πολύ καλά στην υγεία τους και με εξαιρετικά ακμαίο ηθικό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εφαρμόζουμε σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τις οδηγίες που μας δίνονται. Θα επιστρέψουν τα παιδιά άμεσα, εντός των επόμενων ημερών θα είναι στα σπίτια τους υγιέστατα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Θεωρώ ότι θα πάνε όλα καλά. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους φορείς και συνεχώς με τους γονείς και τα παιδιά», συμπλήρωσε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button