ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ.: Η κυβέρνηση κρατά ομήρους τους συμβασιούχους

Επίθεση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση αναφορικά με τους χειρισμούς της τελευταίας στο ζήτημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα των Δήμων. Η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την εκλογική της πελατεία.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του κόμματος σημειώνεται : «ακόμα και τώρα, παρά την χαοτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η κυβέρνηση ακροβατεί με μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία έχει προφανή νομικά και συνταγματικά προβλήματα».

ADS

Επιπρόσθετα, την κατηγορεί ότι προσπαθεί απλά να κερδίσει χρόνο, υπόσχεται νέες ανανεώσεις συμβάσεων και φωτογραφικές μονιμοποιήσεις μόνο και μόνο για να δείξει επικοινωνιακά πως επιδιώκει να λύσει το πρόβλημα. Υποστηρίζει ακόμη ότι δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες, κρατά ομήρους τους συμβασιούχους και μεταφέρει την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο μέλλον.

Σε αυτό αντιδιαστέλλει τη δική της πρόταση, που, όπως επισημαίνει, είναι ολοκληρωμένη, «δίκαιη και έντιμη απέναντι στους συμβασιούχους που πρέπει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν, θεσμικά αξιόπιστη γιατί είναι συμβατή με το Σύνταγμα και τους νόμους για τις νέες συμβάσεις που απαιτούνται, καινοτόμα και οικονομικά βιώσιμη γιατί ανοίγει τον δρόμο σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών μέσω της σύμπραξης με ιδιωτικούς φορείς».

«Τελικό μας μέλημα είναι η παροχή στους πολίτες των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών με το χαμηλότερο κόστος» καταλήγει.

Related Articles

Back to top button