ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Ανδρουλάκης: Αποτυχία το 8% στις εκλογές- Έγιναν πολλά λάθη

Ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε ευθέως κριτική στην πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, ενόψει της διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

«Πρόσφατα είχε γίνει κεντρική επιτροπή που πήρε απόφαση να γίνει 23 και 24 Νοεμβρίου συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής κι ενώ ξεκινήσαμε τα κείμενα και τις εκδηλώσεις, η κ. Γεννηματά ανακοινώνει έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ενώ το προηγούμενο είχε γίνει πριν 4,5 χρόνια, άρα επί της ουσίας δεν υπάρχει έκτακτο συνέδριο. Είναι τακτικότατο», δήλωσε.

«Μακάρι το ΚΙΝΑΛ να έπαιρνε 15%, όμως το 8%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει 31%, είναι ένα αποτέλεσμα που δεν πιστεύω ότι είναι επιτυχία», σημείωσε. Όταν τον ρώτησαν αν το ΚΙΝΑΛ απέτυχε δεν απάντησε ξεκάθαρα αλλά είπε ότι δεν πέτυχε όσα θα μπορούσε, θα μπορούσε να πετύχει πολύ περισσότερα. Για τις εκλογές σημείωσε ότι το ποσοστό που πήρε το ΚΙΝΑΛ είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ως επί το πλείστον και κάποιοι άλλοι λίγοι.

Έκανε λόγο για μία σειρά λαθών, όπως η συμφωνία Γεννηματά-Θεοδωράκη να μην υπάρξει μια ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα μετά τις εκλογές για τον νέο φορέα το 2017 αλλά και την αποπομπή Βενιζέλου από το ψηφοδέλτιο επικρατείας λίγο πριν τις εκλογές. Καθώς όπως είπε «θα μπορούσαμε να πάρουμε 14%, πήραμε 8%». Σημείωσε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες λάθος αποφάσεις καθώς οι λάθος αποφάσεις τους οδήγησαν στο 8% ενώ δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει δυαρχία σε κόμμα του 8%.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές του 2017, υπενθύμισε ότι ο ίδιος πήρε 45%, διευκρινίζοντας ότι παρά το μεγάλο του ποσοστό δεν πήρε μέρος στις συγκρούσεις που μεσολάβησαν από τότε μέχρι σήμερα.

Όπως τόνισε, δεν κάνει προσωπική πολιτική, «εγώ ήμουν εδώ στα δύσκολα και όσοι με στήριξαν το 2017, είναι ακόμα εδώ, δεν πήγαν να γίνουν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν έβαλα δούρειους ίππους στο κόμμα, άλλοι τους έβαλαν».

Το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το χαρακτήρισε ως απαξίωση της παράταξης.

Δήλωσε ότι αύριο θα θέσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αυτό που θεωρεί σωστό για το μέλλον της παράταξης «γιατί πια η κ. Γεννηματά έχει καταργήσει όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει όργανο που να αποφασίζει».

Βέβαια είπε ότι θέλει να συνεργάζεται άψογα με την κ. Γεννηματά και υπογράμμισε ότι δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ να γίνει ΚΚΕ το Κέντρου και να πνιγεί από το νέο δικομματισμό.

Ανέφερε, επίσης, ότι το ΚΙΝΑΛ είχε μια προίκα 220.000 ψηφοφόρων αλλά δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει.

Related Articles

Back to top button