ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Αν γίνονταν τώρα εκλογές, εγώ θα είχα όφελος»

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στην Βουλή για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του Κράτους

Η πενθήμερη συζήτηση θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την παρέμβασή του στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2022 παραφράζοντας την ιστορική φράση του Χαρίλαου Τρικούπη, καθώς απευθυνόμενος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στον πρωθυπουργό είπε χαρακτηριστικά: «κ. Μητσοτάκη, δυστυχώς επτωχεύσατε».

«Δεν επτωχεύσατε οικονομικά, το αντίθετο θα έλεγα, για εσάς και τους φίλους και σπόνσορές σας. Οικονομικά, απειλούνται με πτώχευση χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Εσείς πάθατε κάτι ακόμα χειρότερο, πτωχεύσατε ηθικά, κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ένταση προκλήθηκε στην Βουλή αμέσως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τον προϋπολογισμό με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την αίθουσα της ολομέλειας σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα έγιναν αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όταν και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανεβαίνοντας στο βήμα είπε στον κ. Τσίπρα «ώρα να πηγαίνετε κύριε πρόεδρε», απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν ότι η επίμαχη φράση αποτέλεσε και αιχμηρή απάντηση στο αίτημα που κατέθεσε λίγα λεπτά πριν ο κ. Τσίπρα για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.

Επι σχεδόν πέντε λεπτά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης φώναζαν ομαδικά «ντροπή», «είσαι γελοίος» ζητώντας με τον τρόπο αυτό από τον κ. Γεραπετρίτη να ανακαλέσει.

Στο σημείο εκείνο η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασε με αποτέλεσμα να επικρατεί ένταση στην αίθουσα της ολομέλειας. Τότε έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το έδρανό του, απευθυνόμενος προς τον κ. Γεραπετρίτη και λέγοντας πως για πρώτη φορά παρεμβάλλονται δύο υπουργοί μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πρωθυπουργού και πως δεν είναι υποχρεωμένος να τον ακούσει.

«Έρχεστε να απαντήσετε σε εμένα. Δεν είσαστε αρχηγός κόμματος για να έχω εγώ υποχρέωση να κάθομαι να σας ακούω και να σας απαντώ. Δεν είστε ούτε καν εκλεγμένος. Όταν πάρετε την ψήφο να έχετε το θάρρος και το θράσος να απαντάτε στους αρχηγούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να ανακαλέσετε. Εσείς που ήσασταν αυτός που δηλώσατε ότι και 5.000 ΜΕΘ να είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα θα υπήρχε να δώσετε απαντήσεις αντί να μας κουνάτε το δάχτυλο» είπε ο κ. Τσίπρας.

Related Articles

Back to top button