ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχάλης Κατρίνης: Προεκλογικό επιχείρημα της κυβέρνησης ήταν το νόμος και τάξη

Αδιανόητη χαρακτήρισε τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους έξω από το ΑΤ της περιοχής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κύριος Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση.

«Αδιανόητο, ασύλληπτο περιστατικό» χαρακτήρισε ο Μιχάλης Κατρίνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 τη γυναικοκτονία της 28χρονης λίγα μέτρα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγ. Αναργύρων.

«Είναι αδιανόητο περιστατικό, όταν μια γυναίκα βρίσκει το θάρρος να καταγγείλει αυτόν που την κακοποιεί και πηγαίνει στην αρμόδια αρχή που είναι το αστυνομικό τμήμα, καταγγέλλει, δηλώνει ότι φοβάται για τη ζωή της γιατί προφανώς έχει δεχτεί απειλές και μπορεί να αξιολογήσει και την ψυχολογία του δράστη και φεύγει από το τμήμα χωρίς να λάβει βοήθεια. Και μάλιστα αν ισχύει αυτό που διαβάσαμε, η σύσταση που της δόθηκε ήταν να καλέσει το 100 για να τη συνοδεύσει ένα περιπολικό, δηλαδή βγαίνει από το τμήμα και καλεί τηλεφωνικά την αστυνομία που είναι 10 μέτρα δίπλα, για να τη συνοδεύσει, επειδή φοβάται για τη ζωή της και δυστυχώς δίπλα στο αστυνομικό τμήμα, ο δράστης περιμένει και τη δολοφονεί. Αυτό τώρα είναι αδιανόητο. Ασύλληπτο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι σαφές ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και το λέω αυτό γιατί, δεν θα αποφύγω τον πειρασμό να κάνω και κάποιου είδους πολιτική κριτική, γιατί η σημερινή κυβέρνηση και η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θυμίζω ότι, δοθείσης αφορμής, επαναφέρει το δόγμα “νόμος και τάξη”, που ήταν και προεκλογικό της επιχείρημα. Υποτίθεται ότι αστυνομικοί βγήκαν στο δρόμο για να περιφρουρήσουν την ασφάλεια των πολιτών. Υποτίθεται ότι θα έπρεπε τα πράγματα να είναι πολύ πιο αυστηρά και πολύ πιο ασφαλή. Και τι διαπιστώνουμε. Δεν είναι μόνο το τραγικό περιστατικό αυτό που όποιος το σκεφτεί νομίζει ότι δεν έχει γίνει, αλλά δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα, βλέπουμε κάθε τρεις και λίγο επιθέσεις, βομβιστικές ενέργειες, δηλαδή υπάρχει ένα διάχυτο αίσθημα ανασφάλειας και από την άλλη δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και από την κυβέρνηση» προσέθεσε ο κ. Κατρίνης, ενώ αναφέρθηκε σε άλλα περιστατικά, όπως επιθέσεις σε βενζινάδικα, ξεκαθάρισμα λογαριασμών και δολοφονίες.

«Βεβαίως είναι διαφορετικό από τις γυναικοκτονίες, είναι η πέμπτη μέσα στο 2024, αν δεν κάνω λάθος, είναι η 65η τα τελευταία τρία χρόνια. Άρα βλέπουμε ότι ούτε το νομοθετικό πλαίσιο αλλά ούτε δυστυχώς και η εφαρμογή των νόμων και της τάξης είναι αποτελεσματική. Και καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι και ένα άσχημο μήνυμα προς όποια γυναίκα υφίσταται ανάλογη κακοποίηση και σκέφτεται να καταγγείλει το περιστατικό για να ξεφύγει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση, ότι πλέον φοβάται μην έχει την κατάληξη της 27χρονης. Αυτό λοιπόν επιτείνει ακόμα το αίσθημα ανασφάλειας και νομίζω πρέπει να μας προβληματίσει όλους, ιδιαίτερα όμως την κυβέρνηση, για το κατά πόσον θα δώσει τις κατάλληλες κατευθύνσεις και οδηγίες ακριβώς για το αυτονόητο δικαίωμα στην ασφάλεια που πρέπει ο πολίτης σήμερα να αισθάνεται το 2024 να μην είναι ζητούμενο, αλλά να είναι δεδομένο» συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button