ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέρκελ: Η άλλοτε πιο ισχυρή γυναίκα της Ευρώπης, νοικοκυρά με καρότσι στο σούπερ μάρκετ

Η Μέρκελ εθεάθη στο Βερολίνο να κάνει τα ψώνια της παρέα με τον σωματοφύλακά της στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς της

Στο σούπερ μάρκετ πήγε η -συνταξιούχος πλέον-Άνγκελα Μέρκελ, μετά την αποχώρησή της από την καγκελαρία της Γερμανίας ύστερα από 16 χρόνια.

Η τέως Καγκελάριος της Γερμανίας εθεάθη χθες το πρωί να αποχωρεί από την οικία της και να πηγαίνει στο αγαπημένο της σούπερ μάρκετ.

Η Μέρκελ εθεάθη να σπρώχνει καροτσάκι του σούπερ μάρκετ στο «Hit Ullirich» του Βερολίνου

Προς το παρόν δεν έχει αλλάξει το «dress code», όπως φαίνεται από τη φωτογραφία της εφημερίδας «Bild» που την απεικονίζει να κάνει τις αγορές της φορώντας μοβ σακάκι και μαύρο παντελόνι. 

Η Αγκελα Μέρκελ συνήθιζε να επισκέπτεται το σούπερ μάρκετ και πριν να «συνταξιοδοτηθεί»

 Στις 8.20 χθες το πρωί, η Μέρκελ αποχώρησε από το σπίτι της που βρίσκεται στην «καρδιά» της γερμανικής πρωτεύουσας και το πρώτο που έκανε ήταν να επισκεφθεί το σούπερ μάρκετ

Παρουσία του σωματοφύλακά της, έκανε τα ψώνια της και εν συνεχεία κατευθύνθηκε στο γραφείο που διατηρεί ως τέως καγκελάριος της Γερμανίας.

Τι σύνταξη θα παίρνει

Ο μηνιαίος μισθός της είναι 25.000 ευρώ, συν άλλα 10.000 ευρώ τον μήνα ως βουλευτής στην ομοσπονδιακή βουλή (Bundestag), στην οποία ανήκε για περισσότερα από 30 χρόνια. 

Η επί 16 χρόνια καγκελάριος της Γερμανίας θα συνεχίσει να λαμβάνει το μισθό της για τρεις μήνες και στη συνέχεια το μισό ποσό για 21 μήνες, ως μεταβατικό μισθό.

H σύνταξη που θα λάβει υπολογίζεται περίπου σε 15.000 ευρώ. 

Όπως υποστηρίζει ο γερμανικός Τύπος, μαζί με το σύζυγό της, Γιοαχίμ Ζάουερ, δεν αποκλείεται να περνούν μεγαλύτερο διάστημα στην Ιταλία καθώς εκείνος είναι μέλος στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο από τον Ιούνιο.


Related Articles

Back to top button