ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Πειθαρχικά μέτρα για τους υγειονομικούς που αρνούνται τον εμβολιασμό

«Είναι δικαίωμα του καθενός να μην θέλει να εμβολιαστεί. Όμως στην παρούσα φάση πρέπει να σταθμιστεί με το δικαίωμα των υπολοίπων για την προστασία της υγείας τους» τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ

ADS

Μέτρα προστασίας από τους υγειονομικούς που αρνούνται τον εμβολιασμό θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής του Βορείου Τομέα Αθηνών εξήγησε ότι είναι δικαίωμα του καθενός αν θα εμβολιαστεί ωστόσο ειδικά για τους υγειονομικούς, το δικαίωμα αυτό σταθμίζεται με το δικαίωμα των περισσότερων για την προστασία της υγείας τους. Ο κ. Λοβέρδος πρότεινε δε την απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών από υπηρεσίες που έχουν επαφή με ασθενείς ή την επιβολή πειθαρχικών μέτρων πλην της απόλυσης.

«Είναι δικαίωμα του καθενός να μην θέλει να εμβολιαστεί. Όμως στην παρούσα φάση πρέπει να σταθμιστεί με το δικαίωμα των υπολοίπων για την προστασία της υγείας τους. Ειδικά όταν αυτός είναι επαγγελματίας στον χώρο της υγείας και αρνείται να εμβολιαστεί τότε θα πρέπει να αλλάξει χώρο εργασίας και αν το αρνηθεί να εφαρμοστεί το πειθαρχικό δίκαιο πλην της διάταξης απολύσεως» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button