ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Ο Καμμένος είπε ψέματα

 «Αποδεικνύεται ότι αυτή η διακρατική συμφωνία δεν υπήρξε ποτέ. Υπεγράφη ένα προσύμφωνο με τρόπο τελείως κωμικό» είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφερόμενος στην αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ της Κυριακής.

 

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 λέγοντας ότι έχει στη διάθεσή του έγγραφα που δείχνουν ότι στα τέλη Αυγούστου ήρθε στην Ελλάδα μια πενταμελής αντιπροσωπεία από το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, η οποία εκδιώχθηκε κακήν-κακώς «προφανώς με εντολή Καμμένου».

 «Αποδεικνύεται ότι αυτή η διακρατική συμφωνία δεν υπήρξε ποτέ. Υπεγράφη ένα προσύμφωνο με τρόπο τελείως κωμικό» είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφερόμενος στην αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ της Κυριακής.

«Στη συνέχεια στα τέλη Αυγούστου ήρθε μια πενταμελής επιτροπή κανονικών Σαουδαράβων που εδιώχθησαν κακήν-κακώς. Όπως προκύπτει από έγγραφα που έχω στη διάθεσή μου έγινε η συνεδρίαση μια ημέρα, οι Σαουδάραβες ζήτησαν να συνεχιστούν οι συζητήσεις την επόμενη και δεν τους φώναξαν ποτέ γιατί μεσολάβησαν όσα έγιναν με τον υπουργό και τον μεσάζοντα. Η δική μας πλευρά πήρε εντολή να σταματήσει από την πολιτική ηγεσία» είπε ο κ. Λοβέρδος.

Στην ερώτηση αν ο υπουργός Άμυνας είπε ψέματα για την διακρατική συμφωνία ο κ. Λοβέρδος ήταν κατηγορηματικός: «Είπε ψέματα ο Καμένος για τη διακρατική συμφωνία. Προκύπτει και από το απόρρητο τηλεγράφημα του πρέσβη στο Ριάντ που αποκάλυψε το ΘΕΜΑ της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο υπάρχουν για την υπόθεση τρεις κατηγορίες θεμάτων:

– τι συνέβη μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Πού τον βρήκαν τον μεσάζοντα που είχε καταδικαστεί για λαθρεμπορία;

– τι έγινε τον Ιούνιο; Τον Ιούνιο όπως προκύπτει ο πρόξενος στο Ριάντ είπε ότι οι Σαουδάραβες έχουν πρόβλημα με τον Βασίλη Παπαδόπουλο, το σήμα αυτό αγνοήθηκε, υπεγράφη στη Μίκρα ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που δεν έχει σχέση με διακρατική συμφωνία

– στα τέλη Αυγούστου ο Έλληνας πρέσβης στο Ριάντ λέει ότι έρχονται οι κανονικοί Σαουδάραβες και ζητούν μια συζήτηση κυβέρνηση προς κυβέρνηση, η έλευση αυτής της αντιπροσωπείας, η εκδίωξη τους προφανώς με εντολή υπουργού και στη συνέχεια η ακύρωση της συμφωνίας και η απώλεια των 66 εκατ. ευρώ χάριν του μεσάζοντα και των μεταφορέων

Related Articles

Back to top button
Close
Close