ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live η εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη

Μεγάλη εκδήλωση από το ΔΙΚΤΥΟ προς τιμήν του Κώστα Σημίτη – Σήμερα, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στις 19.00

Ειδική εκδήλωση οργανώνει το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ και το περιοδικό Μεταρρύθμιση, με την υποστήριξη του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, για να τιμήσουν τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κώστα Σημίτη. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 19.00 (ώρα άφιξης 18.30) στο «Κέντρο Πολιτισμού (Ελληνικός Κόσμος)», Αίθουσα Αντιγόνη, Πειραιώς 254, 177 78 Ταύρος.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Κώστας Σημίτης υπήρξε ο μακροβιότερος Έλληνας Πρωθυπουργός, ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαϊστές. Δύο από τα σημαντικότερα γεγονότα που σφράγισαν την πορεία της χώρας μετά την μεταπολίτευση είναι η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Ιανουαρίου 1981 υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και η ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση την 1η Ιανουαρίου 2001 υπό την Πρωθυπουργία του Κώστα Σημίτη.

Δύο δεκαετίες μετά και εν μέσω των πολλαπλών κρίσεων που επεφύλασσε ο 21ος αιώνας, επιβεβαιώνεται και επιβραβεύεται η επιμονή και ο εθνικός αγώνας του πρ. Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για να επιτευχθεί η συμμετοχή της χώρας μας στην ΟΝΕ και η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Το “παρών” στην εκδήλωση θα δώσουν εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής και ακαδημαϊκής ελληνικής σκηνής καθώς δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της νεολαίας.

Related Articles

Back to top button