ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση : Η έξοδος στος αγορές αναβάλλεται για μια εβδομάδα

Το γαϊτανάκι των διαρροών αναφορικά με την έξοδο στις αγορές συνεχίζεται, την ώρα που η φημολογία για έξοδο εχθές διαψεύστηκε από την κυβέρνηση με σχετικό τηλεγράφημα στο ΑΠΕ. Το νέο σενάριο είναι τώρα πως η έξοδος θα αποτολμηθεί την Δευτέρα 24 Ιουλίου, αφού προηγηθεί η αναμενόμενη αναβάθμιση από την Standard & Poor’s την Παρασκευή.

Ωστόσο και αυτό το σενάριο ενδέχεται να διαψευστεί και να επιλεχθεί ο αιφνιδιασμός της εξόδου στις αγορές μέσα στην εβδομάδα, πριν την συνεδρίαση του ΔΝΤ την επόμενη Πέμπτη που αναμένεται να χαρακτηρίσει το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο.

Βασικός στόχος της  κυβέρνησης είναι να επιτύχει ένα επιτόκιο χαμηλότερο του 4,95 που είχε πετύχει η κυβέρνηση Σαματά τόσο για επικοινωνιακούς όσο και για ουσιαστικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός και ταυτόχρονα μετράει αντίστροφα, καθώς το προσεχές φθινόπωρο η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη τόσο με την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος όσο και με την εφαρμογή των μέτρων που πρόσφατα ψηφίστηκαν στην Βουλή.

 

Related Articles

Back to top button