ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση : Απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμφωνίας στο Eurogroup

Στέλεχος της κυβέρνησης που συμμετέχει στην διαπραγμάτευση σχολίασε στο ΑΠΕ πως οι συζητήσεις με τους δανειστές απέχουν πολύ από το να προσεγγίσουν έναν ορίζοντα λύσης.

Ειδικότερα το συγκεκριμένο στέλεχος δήλωσε πως “Είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup, με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου. Αν δεν υπάρξει κάποια θετική κίνηση τις επόμενες ώρες ή κατά τη διάρκεια του Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τότε φαίνεται ότι την ‘καυτή πατάτα’ θα αναγκαστεί να την πάρει στα χέρια της η κ. Μέρκελ”.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται να προστεθούν στο ήδη επιβαρυμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ο οποίος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο Eurogroup. Ακριβώς για αυτό η ελληνική κυβέρνηση εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει λύση στην αυριανή συνεδρίαση, ήδη παίζει το χαρτί της Συνόδου Κορυφής, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει πολιτική λύση.

Αυτό που είναι πιο φανερό από ποτέ είναι ότι η Γερμανική πλευρά δεν προτίθεται να υποχωρήσει από τις αρχικές της θέσεις, με αποτέλεσμα η ελληνική κυβέρνηση να έχει εγκλωβιστεί σε ένα διαπραγματευτικό λαβύρινθο που δύσκολα θα έχει αίσιο, ή έστω ανεκτό τέλος.

 

Related Articles

Back to top button