ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος μας η σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης  επισκεπτόμενος την Τεχνόπολη στην Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της παρουσίας του στην ΔΕΘ, δήλωσε πως όραμά του είναι να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα ένας πόλος υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας παγκόσμια ανταγωνιστικός.

Περαιτέρω σημείωσε : «Εμείς έχουμε και το σχέδιο και τη βούληση να μπορέσουμε να σας δώσουμε τις ευκαιρίες να κάνετε πράξη τα επιχειρηματικά σας όνειρα, να εκπαιδεύσουμε μια νέα γενιά νέων παιδιών στην έννοια της επιχειρηματικότητας, στην έννοια της ανάληψης επιχειρηματικού ρίσκου, αλλά πρέπει να γνωρίζετε πάντα ότι η ανάληψη επιχειρηματικού ρίσκου πρέπει να συνοδεύεται και από την προσδοκία της ανάλογης επιβράβευσης και όταν αυτή η αναλογία ρίσκου και επιβράβευσης δεν είναι ευθυγραμμισμένη, τότε δεν υπάρχει στην πραγματικότητα ουσιαστική και υγιής».

«Για την υλοποίηση αυτού του στόχου, που σήμερα υπονομεύεται και αυτός από τις υψηλές φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, θα πρέπει τα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, χωρίς καμία δυσκολία, να μπορούν να συνδεθούν με την αγορά εργασίας, κάτι το οποίο εμποδίζουν σήμερα οι επιλογές του υπουργείου Παιδείας. Πρέπει να συγκεντρώσουμε τη δύναμη πυρός των ερευνητικών προγραμμάτων στην εφαρμοσμένη έρευνα. Πρέπει να θεσμοθετηθεί η μεταφορά τεχνογνωσίας από τα πανεπιστήμια στην αγορά, ώστε και οι καθηγητές των ΑΕΙ να μπορούν να ιδρύουν επιχειρήσεις».

Related Articles

Back to top button