ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ: «Μάτωσα που πέρασε η συμφωνία των Πρεσπών αλλά στηρίζω την κυβέρνηση»

Εξηγήσεις γιατί στήριξε την κυβέρνηση που έφερε και ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών επιχείρησε να κάνει ο βουλευτής πλέον καθώς και υπουργός Τέρενς Κουίκ με συνέντευξή του την Τρίτη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και κληθείς να σχολιάσει τις «έξαλλες δηλώσεις» που έκανε παλιότερα για την ελληνική Μακεδονία, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ εξήγησε ότι άλλαξαν οι συνθήκες και η γεωπολιτική. «Καθώς η ζωή εξελίσσεται και έχουμε και έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή, κάποια στιγμή έπρεπε να σκέφτεσαι αν πρέπει να κάνεις ένα βήμα που ίσως σε στεναχωρεί, ίσως σε ματώσει αλλά που δεν θα σε οδηγήσει στο μέλλον να γυρίσουν και να σου πουν γιατί δεν είχες προλάβει καταστάσεις» είπε στο Real FM.

Όταν, δε, ρωτήθηκε για τα βίντεο από την περίοδο πριν τις εκλογές του 2015 όταν κατηγορούσε την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έχει δεχθεί «διπλή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για πάσα χρήση» για την Μακεδονία, φωνάζοντας: «Ξεπουλάτε τη Μακεδονία, ξεπουλάτε το Κυπριακό, την Θράκη, όλα» και προσθέτοντας: «Μιλάω για την Μακεδονία και όταν μιλάω για την Μακεδονία, μιλάω πολύ σοβαρά», απάντησε «δεν αρνούμαι όσα έλεγα στις προεκλογικές περιόδους. Δεν αρνούμαι τα λεγόμενά μου. Αλίμονο. Επαναλαμβάνω ότι τα πράγματα άλλαξαν γεωστρατιωτικά στην περιοχή των Βαλκανίων». Στην ίδια συνέντευξη είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι «σκέφτεται εθνικά, πατριωτικά και εμένα αυτό με ικανοποιεί».

Tags

Related Articles

Close
Close