ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος για Σκοπιανό : Λύση σε δόσεις δεν είναι ανεκτή

Μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα γίνει ανεκτή λύση σε δόσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων έστειλε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Λύση σε δόσεις δεν μπορεί να γίνει ανεκτή γιατί δεν διασφαλίζεται το βέβαιον της εφαρμογής της ενώ ταυτόχρονα θα σημαίνει ότι η Ελλάδα θα έχει εκχωρήσει το μόνο διαπραγμευτικό όπλο που είναι να κρατάει στον προθάλαμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ την ΠΓΔΜ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.
Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση έκανε τρια λάθη στη διαπραγμάτευση:

– ο πρωθυπουργός από τη πρώτη στιγμή που διεφάνη ότι έχει αποκλίνουσα θέση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλία για να υπάρχει σύγκλιση. Το άφησε σκοπιμα γιατί έκρινε ότι τον βολεύει πολιτικά για να διεμβολίσει τη ΝΔ και άλλα κόμματα

– ενώ φαινόταν με την αλλαγή της κυβέρνησης στα Σκόπια ότι αναπτύσσεται μια δυναμική για επίλυση, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα

– ταύτισαν τις παραδοσιακές μορφές έκφρασης της ελληνικής ευαισθησίας όπως η εκκλησία με τη Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Κουμουτσάκος εκτίμησε, τέλος, «και τα όρια του Ζάεφ δεν είναι απεριόριστα, η κυβέρνηση και η πλειοψηφία του δεν είναι αρραγής. Βλέπω προβλήματα σε λίγο γι’ αυτό δεν ήταν και τυχαία η παρέμβαση του Σκοπιανού ΥΠΕΞ μετά τη συνέντευξη Κοτζιά».

Related Articles

Back to top button