ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός – Πέτσας: Ίσως κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες

“Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί” τόνισε ο Στέλιος Πέτσας μια μέρα αφού η κυβέρνηση πήρε πια την κατάσταση στα χέρια της κι έκλεισε τις εκκλησίες, αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες.

Χρειάστηκε η απόφαση της κυβέρνησης για να κλείσουν οι εκκλησίες, αφού η Ιερά Σύνοδος φάνηκε… άτολμη. Με το Πάσχα να απέχει σχεδόν έναν μήνα, δεν είναι απίθανο, φέτος, οι πιστοί να μην μπορούν να πάνε στην εκκλησία εξαιτίας του κορονοϊού.

Το ενδεχόμενο άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, που εμφανίστηκε μέσω Skype (αφού είναι κι ο ίδιος σε… καραντίνα καθώς η σύζυγός του είναι θετική στον κορονοϊό) στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης (17.03.2020).

Click4more Το παρασκήνιο της απόφασης Μητσοτάκη για το κλείσιμο των εκκλησιών – Ο κρίσιμος ρόλος του Τσιόδρα

«Είναι πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες» είπε ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Είμαστε έτοιμοι να παρατείνουμε τα μέτρα. Αν μας πουν οι ειδικοί για άρση τους, θα το κάνουμε. Αλλά είναι παρακινδυνευμένο να πούμε τι θα κάνουμε σε 3-4 εβδομάδες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα ανάλογα με την Ισπανία και την Ιταλία όπως η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας ή το ολικό κλείσιμο των συνόρων. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση», είπε και πρόσθεσε πως «υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, ένα ποσοστό ανθρώπων θα είναι βαριά περιστατικά, πρέπει να φροντίσουμε ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας».

Σχολιάζοντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, που δεν ήταν να κλείσουν οι εκκλησίες αλλά η λειτουργία να γίνεται 7 με 8, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι ήταν μεν σε θετική κατεύθυνση αλλά «υπήρξε ένα ασαφές θέμα, ένα θολό σημείο, σχετικά με τις λειτουργίες την Κυριακή. Η κυβέρνηση θέλει ξεκάθαρες λύσεις. Δε θέλουμε θολά σημεία, θέλουμε ξεκάθαρες λύσεις. Το να πιστεύει κανείς, να έχει την πίστη του μέσα του είναι ένα θέμα, άλλο ζήτημα είναι να θέτουμε σε κίνδυνο τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας συνωστιζόμενοι σε ένα χώρο», τόνισε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button