ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησης για τον διαγωνισμό με τα self test

Η απάντηση της Πολιτικής Προστασίας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για «σκάνδαλο» στη διαδικασία των self test

ΗΓενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «σκάνδαλο» με τη διαδικασία των self test. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση κάνει λόγο για «διαφάνεια» στον διαγωνισμό για την προμήθεια των self test και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ για fake news. Συγκεκριμένα αναφέρει:    

«Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη Δημόσια Υγεία, προχώρησε με ταχύτητα, αλλά και πλήρη διαφάνεια, στη διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια self test, που θα επιτρέψουν να ανοίξει με ασφάλεια σειρά δραστηριοτήτων.

Εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε την προσπάθεια με αθλιότητες, fake news και τη γνωστή του μικροψυχία.  Το ίδιο κάνει και τώρα που το συμπληρωματικό αυτό εργαλείο εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία στη στρατηγική διαχείρισης της πανδημίας. Στη διαδικασία τηρήθηκε απαρέγκλιτα η νομιμότητα. Έγινε πλήρης έλεγχος των δικαιολογητικών από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο διαπίστωσε ότι η νομιμότητα τηρήθηκε απολύτως

Αυτός ήταν και ο σκοπός της εγγυητικής επιστολής υπέρ του Δημοσίου σε περίπτωση που κάποιος εκ των αναδόχων δεν τηρούσε στο ακέραιο τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Διασφαλίστηκαν πλήρως τα συμφέροντα του Δημοσίου και με την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής το Δημόσιο ωφελήθηκε με ένα σημαντικό ποσό. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, αλλά επιβεβαιώνεται ότι έχει χάσει οποιαδήποτε επαφή με την αλήθεια».

ΣΥΡΙΖΑ: Σκάνδαλο με self test – Κηρύχθηκε έκπτωτη η εταιρεία μέσα στη νύχτα

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κατήγγειλε πως έγινε «σκάνδαλο» με τη διαδικασία των self test και πως η κυβέρνηση το βράδυ του Σαββάτου κήρυξε έκπτωτη την εταιρεία «στην οποία επιχείρησε μέσα από ένα στημένο διαγωνισμό να δώσει 10 εκατ. ευρώ», ενώ τα selt test ουδέποτε παραδόθηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως πρόκειται για εταιρεία που ιδρύθηκε λίγο καιρό πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού και λίγο μετά την εξασφάλιση των χρημάτων πουλήθηκε σε άλλη εταιρεία. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Όσο και αν προσπαθούν ο κ. Μητσοτάκης και οι επιτελείς του, το σκάνδαλο με τα self test δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. Μετά τις αποκαλύψεις, τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και αφού το θέμα έφτασε πια στη Βουλή, η κυβέρνηση έσπευσε το βράδυ του Σαββάτου- σαν τον κλέφτη και πάλι- να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία στην οποία επιχείρησε μέσα από ένα στημένο διαγωνισμό να δώσει 10 εκατ. ευρώ.  Μια εταιρεία η οποία ιδρύθηκε λίγο καιρό πριν αυτός προκηρυχθεί, με ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο και μόνα “προσόντα” τα χρέη και την “εμπειρία” των ιδιοκτητών της σε άσχετες δραστηριότητες. Φυσικά τα self test ουδέποτε παραδόθηκαν όπως αναγκάστηκε να ομολογήσει η κυβέρνηση.

Και όχι μόνο αυτό. Όπως αποκαλύφθηκε χθες η εταιρεία αυτή, λίγο καιρό μετά την εξασφάλιση των 10 εκατ. πουλήθηκε σε άλλη εταιρεία με ανάλογα χαρακτηριστικά. Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας αλλά και στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος είναι τεράστιες».​

Related Articles

Back to top button