ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Κωνσταντοπούλου-Γλέζου με αφορμή τον Μακρόν

Συνεχίστηκε με αφορμή την επιστολή μη αποδοχής παρουσίας του στην Πνύκα με αφορμή την επίσκεψη Μακρόν- που απέστειλε ο Μανώλης Γλέζος στην κυβέρνηση, η κόντρα του με την Ζωή Κωνσταντοπούλου που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες όταν ο Μανώλης Γλέζος αγνόησε την Κωνσταντοπούλου και οδήγησε τον Γερμανό πρέσβη για κατάθεση στεφάνου στο Δίστομο.

Σήμερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε την άρνηση Γλέζου να παραστεί στην εκδήλωση στην Πνύκα, στο πλαίσιο της επίσκεψης Μακρόν, λέγοντας καυστικά: «Φαίνεται υπάρχουν καλοί και κακοί κατακτητές. Α ρε Μανώλη με την πάρτη σου…».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Facebook

«Ο Μανώλης Γλέζος που πριν 3 μήνες με έσπρωξε για να βάλει τη γερμανική σημαία στο Δίστομο, σήμερα δηλώνει ότι “δεν θα παρευρεθεί στην βεβήλωση της Πνύκας”.
Φαίνεται υπάρχουν καλοί και κακοί κατακτητές.
Α ρε Μανώλη με την πάρτη σου…»

Αναλυτικά, η δήλωση του Μανώλη Γλέζου :

“Η Γαλλία, ο λαός της, οι αγώνες του Λαού και οι εκπρόσωποί του είναι πάντα καλοδεχούμενοι από τον Ελληνικό Λαό.

Θα με ακολουθεί πάντα η τεράστια συμβολή της επίσημης Γαλλικής αρχής με επικεφαλής τον στρατηγό Ντε Γκώλ και του Γαλλικού Λαού, στην μη εκτέλεση των θανατικών ποινών που μας είχε επιβάλλει το μετεμφυλιακό ελληνικό καθεστώς.

Όμως η σημερινή επίσκεψη έχει μια σημαντική διαφορά. Σήμερα επιβάλλεται το δίκιο του ισχυρού. Η ανίσχυρη ελέω μνημονίων Ελλάδα, καλωσορίζει ως επενδυτές την πιο κυνική οικονομική εισβολή, στο πρόσωπο μιας ομάδας που συνοδεύει τον Γάλλο Πρόεδρο. Όσες υποδομές ακόμα δεν έχουν παραχωρηθεί, παίρνουν σειρά. Δεν πουλάμε, παραχωρούμε.

Δεν επενδύουν, αυξάνουν το δικό τους πλούτο απομυζώντας κάθε ικμάδα ζωής από τον Ελληνικό Λαό. Απλό ισοζύγιο, απλά μαθηματικά.. Και όλα αυτά κάτω από το καθεστώς ενός πρωτόγνωρου ιστορικά εκβιασμού. Με το σπαθί του εκβιαστή πάνω στο τραπέζι να συνοδεύεται από το κυνικό “Vae Victis”.

Τίποτα δεν θα αλλάξει την εκτίμησή μας για τον Γαλλικό Λαό.

Δεν πρόκειται όμως να δεχθούμε ως τετελεσμένα αυτά που θα συμφωνηθούν ανάμεσα στις επιχειρηματικές ομάδες που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Για αυτούς τους λόγους δεν κάνω αποδεκτή την σημερινή πρόσκληση για να παραβρεθώ στη σημερινή βεβήλωση της Πνύκας».

Related Articles

Back to top button